banner102

KALK UYAR! FETHİ MÜJDELE

31 Aralık Gecesi Türkiye’nin birçok ilinde Hristiyan inancına uygun olarak yılbaşı eğlenceleri tertip edilirken Anadolu Gençlik Derneği değerlerimize yakışmayan eğlencelerden uzakta Mekke’nin Fethi’ni kutladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Ocak 2016 Pazartesi 08:56

 İnsanların büyük bir çoğunlunun günah deryasında boğulduğu günde AGD, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Fethi Mubin’n 1385. Yıldönümünü andı. Edirne’den Kars’a bütün Türkiye Mekke’nin fethi coşkusunu yaşanırken Of İlçesinden de AGD Of Şubesinin düzenlediği Fetih Gecesi Programı Yapıldı.

Yoğun kar yağışı ile ilçede ulaşımın olumsuz yönde etkilendiği saatlerde elektrik kesintileri ile yarım saat geç başlayan Mekke'nin Fethi programı, Milli ve Manevi değerlere sahip çıkanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Program Kur'an-ı kerim tilaveti ile başladı. Ardından Of AGD İlçe Başkanı Hasan İnan'ın günün anlam ve önemine binaen yaptığı kısa açılış konuşması ile devam etti. Daha sonra Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Furkan Kayhan, Mehmet Semen ve Muhammet Eşkin'in söylediği marşların ardından Dernekpazarı İlçe Vaizi Ahmet Bayraktar 'Kalk Uyar! Fethi Müjdele' konulu konferans verdi.

İŞGALİN HEDEFİ FESADI ÂLEMDİR!

Yapmış olduğu konuşmada Fetih ile İşgalin arasındaki farkın anlaşılmadan Mekke'nin fethinin anlaşılamayacağını söyleyen Bayraktar, "Fetih ile İşgal birbirlerinden farklıdır. İşgalin temeli yani dayanağı emperyalist, materyalist, sömürgeci bir zihniyettir. Birinin üzerinden geçinmeye ve zulme dayanır. Beslendiği fikri dayanak maddeciliktir yani şeytanidir. Hedefi fesadı âlemdir." dedi.

610 İLE 2015 ARASINDA FARK YOK!

610 yılı ile 2015 yılı arasında düzen açısından fark olmadığını ifade eden Bayraktar, "610 yılında âlem fesad içindeydi. Bugün yani 2015 yılında da âlem fesad içindedir. Değişen birşey yoktur. İşgal vuku bulduğu zaman insanlara uygulanan işkencelerin, sömürülerin sadece teknikleri değişir, fakat sonuç değişmez çünkü zihniyet aynı zihniyetedir." diye ifade etti.

İŞGALDE AMAN FETİHTE EMAN VARDIR!

Bayraktar, "İşgalde can, mal,namus ve din hususunda eman yoktur, aman vardır yani feryat vardır. İşgalde yağma ve talan vardır. İşgalde özgürlük ve adaletin sadece ismi vardır, cismi yoktur. Fetih ise bunun tam tersidir. Fethin temelinde zulmü ortadan kaldırmak, ilahi kelimetullahı yaymak ve yeryüzünde adaleti tesis etmek vardır. En önemlisi de elinden geleni yaparak ilahi rızaya erişmek  vardır. Fethin beslendiği fikri kaynak İslâmî'dir. Hedefi nizamı âlemdir. İşgal fesadı âlem için uğraşırken, fetih ve fatihler nizamı âlem için gayret ederler. Fetihte herkese can, mal, namus ve din hususunda eman vardır. işgalde ise aman vardır." diyerek her Müslümanın işgali de fethi de bilmesi gerektiğini söyledi.

Program, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun kısa teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.

Siyer-i Nebi Yarışmasında Of İlçesinde dereceye giren ilk üç kişinin ödülleri 7 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Of AGD Eğitim Konferansında takdim edilecek.   

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.01.2016 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90