banner102

KANUNLAR BİZEMİ İŞLİYOR?

Of Belediyesinin yaklaşık iki yıl önce başlattığı “Yaya kaldırımlarını yayalara kazandırma” projesi işlevini kaybetmeye başladı.

02 Kasım 2013 Cumartesi 20:00
KANUNLAR BİZEMİ İŞLİYOR?
Yaya kaldırımlarını işgal eden işyerlerine yönelik yapılan uygulama ile hiçbir işyeri sahibi dışarıya ürün koyamayacaktı. Bu proje hayata geçtiği dönemde dışarıya ürünlerini koyan birçok esnaf işyeri vitrinlerini içeriye çekmişti. Şubat 2012 ayında başlatılan uygulama ilk zamanlarda uygulamaya uymayanlara yönelik ihtarlarla başlamış arkasından cezai işlemler yapılmıştı.

Birçok esnaf bu uygulamadan memnun olmadığını dile getirerek tepkilerini dile getirmişti. Bu uygulama başladıktan sonra Belediye Zabıta ekipleri ensafları dolaşarak bu konuda kurallara uymayan esnaflara ceza kesti. Ceza kesilenler arasında Kalyon mevkiinde hizmet yapan Reis ve Vural Market işyerleri de vardı. Birkaç ürünün dışarıda olduğu gerekçesiyle ceza kesildiğini belirten işyeri sahipleri gazetemize başvurarak şikayetlerini dile getirdiler. 

Konuyla ilgili gazetemize başvuran Reis Market işyeri sorumlusu Celil Aliresioğlu, bu cezaların sadece kendilerine mi kesildiğini sorarak, “Geçtiğimiz yıl uygulamaya geçen bu projeden dolayı işyerimizin önünde değişiklik yaparak yaklaşık bir metre içeriye çektik. Bunun maliyeti yaklaşık 5 bin TL civarında oldu. Birgün Belediye Zabıta ekiplerinin kontrolü sırasında işyerinin önünde bir iki kasa vardı. Onları görünce bize ceza kestiler. Bende kendilerine; şuan ilçede birçok işyerinin önünde bizimkisinden daha fazla ürün vardır. Eğer bütün herkese aynı muameleyi yapıyorsanız bu cezayı yemeye razıyım. Fakat işyerine göre ceza uygulaması yapıldığını düşünüyorum, dedim. Hemen yanı başımızda bulunan büyük marketlerin önü adeta her gün işgal ediliyor. Üstelik hızlarını alamayıp yollara kadar taşıyorlar. Bunlara ses çıkarılmıyor mu? Eğer çıkartılıyorsa sürekli aynı işgali yapmalarının sebebi nedir? Çok ceza mı veriyorlar yoksa hiç ceza kesilmiyor mu?” diye sorular sorarak yetkililere seslendi.

Vural Market Çalışanı Ali Biberoğlu da konu hakkında şikayetini dile getirerek, “Bu cezalar kaldırımı işgal edenlerin hepsine kesilse yaklaşık iki yıldır kimse dışarıya ürün koyar mıydı? Eğer ceza kesilecekse neden adil davranılmıyor? Bir sürü masraf yaparak işyeri vitrinini içeriye aldık. Bunu yapmamıza rağmen vitrin dışına bir iki ürünün çıkması cezayı gerektiriyorsa, vitrinlerini içeriye çekmeyip dışarıya ürün koyanlara ne gerekiyor? Herkese aynı muamele yapılıyorsa ben yediğim cezaya razıyım fakat birilerine göz yumulup birilerini cezaya boğuyorsanız hakkımızı helal etmiyoruz” dedi

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 11.11.2013 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ARİF TAŞ 2013-11-03 14:22:58

sayin esnaf camdaki 4 parmak nedir 4 parmak sizi kurtarmaz rabia sizi kandirmişlar

Avatar
OFLİ 2013-11-03 14:48:35

of ta orman kanunları geçerli malesef.

Avatar
kafa 2013-11-03 23:07:03

kafaya bak kafaya.adam derdini anlatıyor diğer adam da parmaklarını sayıyor.

Avatar
ömer saral 2013-11-04 16:45:10

haber yaparken kaynağınızın sağlam ve güvenilir olması lazım.gerekli araştırmalar yapmadan yapılan haberler devletin kurumunu kötüler durumdadır. kimseyi ve kimseleri zan altında bırakmayalım lütfen..

Avatar
ismail sarıalioğlu 2013-11-04 17:31:30

haberin zamanlamasına dikkat diyorum en son 10 ay önce ceza yazılmıştı oda ptt yanındaki mağazada irfanlıdaki markete kesinlikle hiç ceza yazılmamıştır ceza tüm uyarı ikaz veuyarılarımıza rağmen kaldirim i̇şgali̇ yapmiş toplam 24 i̇ş yeri̇ne yazilmiştir yalan haber yazmayiniz saygilar

Avatar
Eyup Aydın 2013-11-04 20:57:53

Bu haberi benmi yanlış anladım burada yeni ceza kesildi sonucu çıkmıyorki okadar masraf yaptırıp ceza kestirdikten sonra neden bu uygulama durdu seçimlerden dolayımı bende irfanlıda ikamet ediyorum kiler market ve aymar marketin malları özellikle Perşembe günleri yollara taşıyor ve iki marketin arası çöplüğe döndü balık kokusu çöp kokusu naraa atıyor bu konuda başta ben ve çevremde şikayetçi olan insanlar var.

Avatar
adam 2013-11-04 18:17:46

görünen köy kılavuz da istemez yağcı da.

Avatar
Editör @ismail sarıalioğlu 2013-11-05 12:25:18

sayın ismail sarıalioğlu,;
haberde yer alan ön giriş bölümünü çok iyi okumanızı rica ediyorum. ön yargı ile okunan bir haber ancak ve ancak yanlış anlaşılır. biz haberciler olarak gelen talepleri değerlendirip haber yaparız. bu da bize gelen şikayet üzerine yapılmış bir haberdir. zamanlama açısında değerlendirmek çok yanlış. bu yanlışı anlamaınız için daha önceki aylarda yaptığımız haberlere lütfen bir daha göz atın.

banner90