banner102

Kardeşlik bağları Diyarbakır'dan sonra Of'ta düğümlenecek

Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Of'ta Ciğer Şöleni düzenlenecek. Diyarbakır'dan gelen 30 ciğer ustasının hazırlayacağı 1,5 ton ciğer misafirlere ikram edilecek.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Haziran 2022 Cuma 19:59
Kardeşlik bağları Diyarbakır'dan sonra Of'ta düğümlenecek

Of ve Sur Belediyesi kardeş belediyecilik kapsamında farklı bir etkinliğe imza atıyor. 15 Ocak'ta, Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Diyarbakır'da düzenlenen Hamsi Şenliği oldukça ilgi görmüştü. Etkinliğin ikinci ayağı bu sefer Of'ta Ciğer Şöleni ile devam ediyor.

YÖRE SANATÇILARI SAHNE ALACAK

"Çay da Bizim Ciğer de Bizim! Horon da Bizim Halay da Bizim! Biz biriz, beraberiz. Hep birlikte Türkiye'yiz" sloganıyla düzenlenen etkinlik; 4 Haziran Cumartesi günü saat 13:00'da Of Sahil Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ciğer Şöleni'nde, Diyarbakır'dan gelen 30 ciğer ustasının hazırlayacağı 1,5 ton ciğer misafirlere ikram edilecek. Etkinlikte ayrıca yöre sanatçıları; Cemal Berber, Mesut Çakır, İrfan Seyhan, Önder Gider, Serhat Şahin, Orhan Saygın ve Erkan Yeşilyurt'un sahne alacağı konser ve halk oyunları sergilenecek. Sur Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Sur Belediyesi Orkestrası ve Diyarbakır yöre sanatçısı Ali Aktaş etkinlikte sahne alacak.

Kardeşlik bağlarının güçleneceği Ciğer Şöleni etkinliğine, tüm Trabzon ve diğer yöre halkı davetlidir.

"BİRLİKTE OLURSAK BİZİ KİMSE YIKAMAZ"

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Geçtiğimiz yıl Sur Belediyesi ile kardeş belediyeciliğin temellerini attık. 15 Ocak'ta ise Sur ilçesinde düzenlediğimiz Hamsi Şöleni'yle mükemmel bir etkinliğe imza attık. Bu etkinlik tüm Türkiye'deki insanların içini ısıttı. Diyarbakır'da yöremizin kültürünü tanıtmaya çalıştık. Bu vesile ile aramızdaki kardeşlik bağlarını da pekiştirmiş olduk. Şimdi bu etkinliğin ikinci ayağını Of'ta düzenliyoruz. Diyarbakır kardeşlerimizi burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Amacımız Diyarbakırlı kardeşlerimize misafirperverliğimizi göstererek tüm Türkiye'ye güzel bir mesaj daha vermek. Biz birlikte olursak bizi kimse yıkamaz. Bu bağlamda tüm hemşehrilerimizi Cumartesi günü yapılacak Ciğer Şöleni'ne davet ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90