banner102

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması elemeleri Of’ta yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak İmam Hatip Ortaokulları arasında Genç Seda Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışması düzenleniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Aralık 2023 Çarşamba 16:55
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması elemeleri Of’ta yapıldı

Bu kapsamda Trabzon ilindeki İmam Hatip Ortaokulların yarışması  Of’ta  Ali Yeşilyurt  İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan  programa Okul Müdürü Ali Cerrah’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Programa;  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş, Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral , Cumhuriyet Savcısı Abdurrahim Günaydın, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Osmanoğlu, Of İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kura ile sıralarını belirleyen öğrenciler sırasıyla belirledikleri surelerden okuyarak başarı için ter döktüğü yarışmada  dinleyenlere güzel anlar yaşattılar.

 21 okulun katıldığı yarışmadaTrabzon ili Genç Seda Erkek Öğrenciler Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasında; Birinci Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Akif Adanur, ikinci Yalıköy İmam Hatip Ortaokulundan Muhammet Furkan İlbars olurken, Akçaabat Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulundan Yusuf Kahvecioğlu üçüncü oldu.

 Dereceye giren öğrencilere ödülleri; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş, Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral , Cumhuriyet Savcısı Abdurrahim Günaydın tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılım sağlayan okul idarecilerine, öğretmenlerine teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi. Of İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz ve Of İmam Hatip Lisesi mezun ve Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Türkyılmaz da öğrencileri ödüllendirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş yarışmayla ilgili yaptığı konuşmada tüm öğrencileri kutlayarak, emeği geçen okul idareleri, öğretmen ve velileri tebrik etti. Müdür Yardımcısı Bektaş, “ Bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığımız ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün ortaklaşa her yıl yaptığı bir çalışmadır. Bu yarışmada genç seda kategorisinde erkek öğrenciler Kur'an okumada hünerlerini sergilediler. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, bu yarışmaya giren tüm öğrencilerimiz, zaten yarışmaya girmekle başarılı olmuşlardır. Bundan sonraki hayatlarında tüm yavrularımıza başarılar diliyorum. Rabbim Kuranla hemhal olmalarını naip etsin. “dedi.

Yarışmada sonunda toplu fotoğraf çekimi ve ikram ile program sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90