banner102

Of Fen Lisesi öğrencilerinin başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaogretim Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un Fethinin 568.yıl dönümü münasebetiyle liseler arası çevrimici bilgi yarışması düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Haziran 2021 Perşembe 12:21
Of Fen Lisesi öğrencilerinin başarısı

Yarışmaya katılan Of Fen Lisesi önemli başarılar elde etti. Of Fen Lisesi  10. sınıf öğrencilerinden Esat Küçükbekar yarışmada sorulan  20 sorudan 19 soyuya doğru cevap vererek Of ilçesinde 1. Trabzon ilinde 2. Türkiye genelinde 108.olarak önemli başarıya imza attı. Aynı yarışmada; 10. sınıf öğrencisi Merve Kurukaya Of ilçesinde 2. Trabzon ilinde 3.olma başarısı gösterirken, 10. Sınıf öğrencisi Muhammet Mustafa Yılmaz  Of’ta 3. Trabzon’da 4. oldu. 9.sınıf öğrencisi Muhammet Emin Cerrah ise Sürmene ilçesinde 1. Trabzon ilinde 5. olarak Of Fen Lisesinin başarılarına yeni başarılar eklediler.

Ayrıca; Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve Azerbaycan Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde, Bakü Eğitim Müşavirliği ve TİKA iş birliğinde düzenlenen “Karabağ Şehitleri ve Karabağ Zaferi” konulu şiir yarışmasına katılan 10. sınıf öğrencisi Cansu Şahin ilk 50’ye girerek ödül almaya hak kazandı. Yarışmada ilk 50’ye giren eserler kitaplaştırılacak.

Of Fen Lisesi Müdürü Vehap Kurt elde edilen başarılarla ilgili; “Böyle anlamlı ve  önemli tarihi olayları anlatan yarışmalarda katılan ve dereceye giren öğrencilereimizi tebrik ediyorum. Onları teşvik eden, yarışmaya hazırlayan ve desteğini esirgemeyen  Tarih Öğretmenimiz İsmail Karabina'ya ve Edebiyat Öğretmenimiz  Yahya Özkök hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize  gelecekte yapılacak bu tür yarışmalarda ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90