banner102

OF MEDYA DERNEĞİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Salgın döneminden önce istişarelerde bulunmak, gündemi değerlendirmek için aylık toplantılar düzenleyen Of Medya Derneği toplantılarına kaldığı yerden devam ediyor. Dernek yönetim kurulu üyeleri Of’ta İrfanlı Mahallesinde hizmet veren En Fıstık Künefe Salonunda akşam yemeği sonrası çay sohbeti ile değerlendirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Mart 2022 Salı 15:45
OF MEDYA DERNEĞİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “ Dernek olarak salgın öncesi her ay bir araya gelip, sohbet edip, gündemi değerlendiriyorduk. İş yoğunluğu ve çeşitli sebeplerle ara verdiğimiz toplantılarımıza yeniden başladık.  Ülkemiz ve dünya zor bir süreçten geçiyor. Yanı başımızda cereyan eden savaş hepimizi etkiliyor, daha da etkileyeceğe benziyor.  Özellikle böyle zamanlarda siyasilerin söylemlerine dikkat etmeli,  ötekileştirici dilden uzak durmalı, bu dönemde oluşacak sıkıntılar birlik ve beraberlik içinde aşılmalıdır. Gıda fiyatlarındaki kontrol edilemeyen artışlar halkımızı zorluyor. Hükümet fırsatçılara göz açtırmamalı, göstermelik değil gerçekten takip edip,  suçlular caydırıcı cezalarla cezalandırmalıdır. Yaşanan sıkıntılar bir kez daha gösterdi ki tarım ülkemizin en stratejik meselesidir. İthalatçı kolaylığından vaz geçip ürün ve üretici desteklenerek tarım seferliği başlatılmalıdır. Gübre ve mazot desteği ile üreticinin üzerindeki yük hafifletilmelidir.  Bölgemiz için gübre sezonu gelmiş ancak yüksek fiyat nedeniyle üretici gübre alamayacak halde kara kara düşünüyor.  Bu durumda çayda rekolte düşüşüne dolayısıyla çaydan geçimini sağlayan üreticilerin geçim sıkıntısı yaşamasına neden olacaktır.  Köye göç edene, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara destek vererek köye dönüşler sağlanmalıdır. Yerelde ve ülke genelinde gereksiz yapı ve inşaat işlerine ara verilip enflasyonun vatandaş üzerindeki baskısı azaltılmalıdır. Birilerini daha zengin etme adına değil halkı destekleme adına kafa yorulmalıdır. “ dedi.

Of Medya Derneğinin istişare toplantısına Dernek Başkanı İzzet  Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri Hacıcaferoğlu, İmdat Osmanoğlu, Yüksel Yaşar ve konuk olarak Dernek eski başkanlardan  dernek üyelerinden Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90