Arsin ilçesi Deniz Yıldızı Tesislerindeki programa OfÇay Genel Müdürü Osman Kutrup,Ofçay Çamlı Fabrikası Müdürü Nurettin Uzun, Ofçay Solaklı Fabrikası Müdürü Serdar Nebioğlu, RA Projesi Mühendisleri, Ofçay Çamlı Çay Fabrikası idari personeli ve çay eksperleri katıldı.
Ofçay Çamlı Fabrikası Müdürü Nurettin Uzun Yemek öncesi hem 1. sürgünü değerlendirmek hem de 2. sürgünden beklentilerini belirten bir değerlendirme konuşması yaptı. Müdür Uzun konuşmasında; “Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Birinci sürgün çay sezonunda fabrika olarak hedeflediğimiz çayı aldık. Bu bizim başarımız kadar sizlerin de başarısıdır. Bu nedenle de şahsım ve kurumum adına siz değerli eksper arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 2. sürgünde de kaliteye özen göstererek, çay alımlarımıza devam edeceğiz. Özellikle çay tarımının geleceğini kurtarma adına başlarttığımız “Sürdürülebilir Tarım Projemize” destek vermenizi, üreticilerimize bunu anlatmanızı ve projede görevli arkadaşlarımızla üreticilerimizi buluşturmanızı istiyoruz. Bölgenin en önemli geçim kaynağı çay ürününün geleceği için hep birlikte el ele vererek bunu sağlayabiliriz. Tüm üreticilerimize bol bereketli bir sezon dilerken sizlere de kolaylıklar diliyorum.”diyerek düşüncelerini ifade etti.
Ofçay Çamlı Fabrikası Müdürü Nurettin Uzun’un konuşmasının ardından RA Projesi Mühendisleri Sürdürülebilir Tarım Projesinde yapılan çalışmaları ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek eksperlerin sorularını yanıtladılar.
Konuşmaların ardından yemek ikramına geçildi. Yemek ikramı ve çay sohbeti ile devam eden programda son olarak OfÇay Genel Müdürü Osman Kutrup bir teşekkür konuşması yaptı. Genel Müdür Kutrup konuşmasında; “ Ben de böylesine güzel bir ortam oluşturduğunuz ve birlik ve beraberlik gösterdiğiniz için bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çay tarımının geleceği için başlattığımız projemiz çok önemli hep birlikte bu konuda gayret gösterelim.Bir aksilik olmazsa 2. Sürgünde de aynen çay alımlarımıza devam edeceğiz. Sezonun bol, bereketli ve hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.
Toplantıya katılan Ofçay Çamlı Çay Fabrikası eksperleri de yemek ve organizasyon için proje ekibine ve idarecilere teşekkür ettiler.