banner102

Oflu Hocaların Gemi Seyahati

Of Din Görevlileri Derneği tarafından organize edilen etkinlikte Of’ta görev yapan Din Görevlileri gemi ile denize açıldılar.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Eylül 2015 Salı 18:08
Oflu Hocaların Gemi Seyahati

Yaz Kurslarının sona ermesi nedeniyle yorgunluk atmak, kaynaşma ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Oflu hocalar bir ilke imza atarak Gemi ile denize açıldılar.

Of Limanı’ndan gemiye binen Din Görevlileri, İyidere Sahili ile Çamburnu ve Yeniay arasında tur atarak denizden uzaktan sahili ve Of’u görme fırsatı buldular.

Kendi aralarında bir araya gelerek sohbet etmek, istişârelerde bulunmak, amacıyla düzenlenen bu seyahatte ayrıca  piknik yapmak, beraberce öğlen namazını gemide kılmak, denize ve uzaktan kâinata ibretle bakmak gibi etkinlikler de ifa edildi.

Yaklaşık üç saat süren seyahat, geminin tekrar Of Limanına dönüşü ile sona erdi. Gezi sonunda Of Vaizi Hüseyin Güven dua yaptı. Güven duasında “Bizleri gezdiren kaptanımızla beraber önümüzdeki yeni balık sezonunun bereketli geçmesini, bol ürün elde edebilmelerini ve her türlü aksilik ve kazalardan korunmalarını diliyoruz” dedi.

Of Din Görevlileri Derneği Başkan İsmail Küçükakyüz ise yaptığı açıklamada; “Of’ta yaşayan hocalar olarak bizlere gerçekten unutamayacağımız bir gün yaşamamıza vesile olan, Gemiyi ayarlayan Of Liman Başkanı İsmail Ayaz’a, bu sahil gezisini bizlere gerçekleştiren gemi sahibi ve kaptanımız Ali Osman Saral’a ve sahil gezisine izin veren Sahil Güvenlik Komutanlığına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

İlk defa böyle bir gemi gezisine çıkmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden hocalar, Din Görevlileri Haftasının farklı yerde ikramlı olarak kutlanmasının geleneksel hale geldiği gibi, gemi ile deniz gezisinin de geleneksel hale getirilmesini arzu ettikleri ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.09.2015 18:48
Anahtar Kelimeler:
İsmail Küçükakyüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90