banner102

Of’ta Yeşilay yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Türkiye’de 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında yarışmalar düzenleniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Nisan 2024 Salı 23:26
Of’ta Yeşilay yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması”, 2011-2016 yılları arasında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiir alanlarında düzenlendi. 2017 yılından itibaren yarışmanın formatında değişikliğe gidilerek edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında ödül belirlenmiştir.

Türkiye genelinde Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışmasında dreceuye giren birincileri ve Türkiye birincileri ödüllendirilmektedir. Of’ta yarışmaya ilgiyi artırmak, öğrencileri yarışmaya teşvik için ilçede dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı.

İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan öğrenciler Of  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.Hediye çeki ile ödüllendirilen öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke ve Yeşilay Cemiyeti Of İlçe Temsilcisi İzzet Keleş tarafından takdim edildi. 

Şube Müdürü Hasan Tekke, “ Öğrencilerimizi başarıları nedeniyl tebrik ediyorum. Ülkemizin ve insanlığın önemli sorunu olan bağımlılıkla ilgili olarak bilgi ve bilinçlenme çok önemlidir.Bizle İlçe Milli Eğitim olarak bunu önemsediğimiz için öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak adına onları ödüllendirdik.  Bu manada  öğrencilerimiz geleceğin önemli Yeşilay gönüllüsü olacağına inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yeşilay Cemiyeti Of İlçe Temsilcisi İzzet Keleş de,” Öncelikli olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze Yeşilay ailesi olarak teşekkür ediyorum. Normalde İlçelerde ödüllendirme yoktur. Ancak öğrencilerimiz adına İlçe Milli Eğitim Müdürümüz dereceye giren öğrencilerimiz için ödül talebimize olumlu karşılık verdi. Onlar için bugün ödül töreni düzenliyoruz. Bundan sonra da bu projemize katılım çok daha fazla olacağına inanıyorum. Dereceye giren öğrencilerimiz Yeşlay için doğal olarak da kötülüklerle mücadele için gelecekte çok daha aktif olacaklarına inanıyorum. Hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” sözleriyle duygularını belirtti.

Ödül törenine katılan öğretmen ve öğrenciler ödüller nedeniyle mutluluklarını ifade ederek teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90