banner102

Of’tan Gercüş’e kardeşlik köprüleri kuruldu

Trabzon ile Batman illeri arası eğitim gönüllüsü öğretmenler dostlukları sayesinde yeni kardeşlik köprülerinin kurulmasına vesile oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Mayıs 2023 Perşembe 18:23
Of’tan Gercüş’e kardeşlik köprüleri kuruldu

Daha önce  İstanbul’da ücretli öğretmenlik yapan Elif İşcan ve Seda Duran adlı öğretmenlerin dostlukları  yeni artandıkları yerlerde de devam etti.  Elif Öğretmen  Batman ili Gercüş ilçesi  Kozlu Köyü İlkokuluna Seda Öğretmen ise Trabzon ili Of ilçesi Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesine atandı. İki öğretmenin dostluğu iki okul arasında kardeşlik köprülerinin kurulmasına yol açtı.Seda Öğretmen arkadaşının eğitim verdiği  Batman ili Gercüş ilçesi  Kozlu Köyü İlkokulu öğrencilerine destek vermek istedi. Okul idaresine durumu anlatan  Seda  Öğretmen Müdür Yardımcısı Tahsin Kemhacıoğlu’nun da gayretiyle “Of’tan Kozlu’ya Kardeşlik Köprüsü” adlı proje yaptılar.  Proje ile Kozlu İlk/Ortaokulu öğrencilerinin ihtiyaçları belirlendi. Belirlenen ihtiyaçlar Of Kaymakamlığı, Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Of Belediye Başkanlığı, Şehit Ahmet Türkkan ÇPA Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince tamamlandı. Toplanan eğitim-öğretim için İhtiyaç malzemeleri  Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı Anadolu Lisesinden Okul Müdürü Temel Rıza Kofoğlu, Müdür Yardımcısı Tuna Çakır, öğretmenler; Şerife Çakır, Volkan Bıyıkoğlu, Esra Ketanci, Seda Duran tarafından bizzat yüzlerce kilometre uzaktaki Batman ili Gercüş ilçesi  Kozlu Köyü İlk/Ortokuluna götürerek öğrencilere dağıtıldı.

Hediyelerini alan öğrencilerin sevincilerini teşekkürlerle alkışlarla ifade etti. Gönül köprüsüne vesile olan  Kozlu Köyü İlkokuluna ana sınıfı öğretmeni Elif İşcan, eğitim alanında yardımlaşma ve dayanışmanın önemli olduğunu belirterek "Okulumuza gönderilen malzemelerle daha kaliteli bir eğitim vermiş olacağız. Bu destek ile öğrencilerimizin akademik başarılarını arttıracağız" dedi. Eğitim malzemelerinin yanında tüm öğrencilere  Trabzonspor forması da hediye edildi.

Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı Anadolu Lisesi  Müdürü  Temel Rıza Kofoğlu da; “ Projenin hazırlanmasında çok emeği olanMüdür Yardımcısı Tahsin Kemhacıoğlu’na, projenin mimarlarından Seda Duran’a, Elif işçan’a, İlçe Kaymakamımıza,Belediye Başkanımıza, ilçe milli Eğitim Müdürümüze, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.  Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürüne, misafirperverlikleri için  Kozlu halkına, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz inşallah bundan sonra da devam edecek.“ sözleriyle duygularını ifade etti.

Proje için toplanan malzemeleri  teslim edip Of’a dönen grup izlenimlerini ve teşekkürlerini belirtmek için İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Müdür Kabahasanoğlu ziyarette; “Çok güzel bir kardeşlik projesi.Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Bu kardeşlik köprüleri inanıyorum ki yeni arkadaşlıklar, dostluklara vesile olacaktır. Bundan sonraki çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90