banner102

OFTSO Beş Yıldızlı Hizmete Devam

Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik 4. 6. Ve 9. Dönem oda ve borsalarınyer aldığı belge yenilme sertifika töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Şubat 2017 Salı 21:07
OFTSO Beş Yıldızlı Hizmete Devam

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU

12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 Oda ve Borsa’nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını , söyledi.​

Ayıca 54 Oda ve Borsanın akreditasyonunu yenilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu”1 adet Odamız da akreditasyon seviyesini yükseltti. Reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler. Proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalar da, minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Yani dünya standartlarında çalıştıklarını belgelemiş oluyorlar” dedi.

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, reel sektörü oda ve borsaların temsil ettiğini ifade etti.

Hizmet ve üretimde belli standartları sağlamanın tarih boyunca uygulandığını belirten Tüfenkci, "Ahilik sistemi bunun en güzel örneklerinden biridir. Ahilikte üretimin her aşaması, belli standartlara, kurallara bağlanmıştı. İşte bu üyelere hizmet veren odalarımızın hizmetinin, belli bir standartta olması bizim için önemlidir. Bunun için harcanan çabayı, inanın sadece bir berat almak için olarak anlamayın." değerlendirmesinde bulundu.

Oda ve borsaların özellikle kırtasiyeciliği ve bürokrasiyi azaltma noktasında çabaları olduğunu söyleyen Tüfenkci, "Daha çok çalışmalıyız. Kırtasiyecilikten kurtulmamız lazım. Ülkeye daha fazla ne verebiliriz, ne kazandırabiliriz bunun hesabını yapmamız lazım." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından akredite olan oda ve borsalara sertifikaları verildi.

Oftso Yönetim  Kurulu  Başkanı Erdal SARAL

Oftso  Meclis Başkanı  Zühal AKYÜZLÜ, Yönetim  Kurulu  Başkanı Erdal SARAL, Başkan Yardımcısı Ali SARIALİOĞLU, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cengiz Bulut, Yönetim Kurulu Üyesi Olcay SARAL, Meclis Üyesi Sabahattin AĞIRMAN, Meclis Üyesi İrfan SARAL, Meclis Üyesi Ergün SÜMER, Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlusu Murat ZIRIH ve Of Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Yüksel YAŞAR’ında  katıldığı    12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni sonunda   değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu  Başkanı Erdal SARAL ,  oda olarak  olarak kendilerini geliştirmeye devam  etmelerinin büyük önem  taşıdığını belirterek  "Bugün 26 Oda ve Borsa  daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandılar. Ayıca odamızın da içinde olduğu  54 Oda ve Borsa  akreditasyonunu yeniledi..2014  yılından bu yana  Kendimizi sürekli  geliştirdik ve  dönüştürdük .

Göreve geldiğimiz   günden itibaren ‘takip eden’ değil, ‘yönlendiren’, ‘yol açan’ olmayı amaçladık,akreditasyon sistemihizmet kalitesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu belge, Londra’da, Paris’te, Berlin’de oda/borsa üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir.

Her ne kadar akredite belgesine sahip olmak önemli olsa da,asıl önemli olan  bu belgenin gerekliliklerini yaşatabilmek ve geliştirebilmektir.

İlçemize, tüccarımıza  hayırlı olsun ,  inşallah aynı vizyonla  çalışmaya devam ederek  seviyemizi yükseltmeye devam edeceğiz.



Son Güncelleme: 28.02.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90