banner102

SARAYIN BİR SAATLİK GİDERİ İLE BU SORUNLAR ÇÖZÜLÜR!

Saadet Partisi Of İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral, gerçekleştirilen “Üyelerle İktidara Hazırlık Buluşmaları” programında yaptığı konuşmada ülkemiz ve ilçemizdeki ekonomik ve diğer sorunlara değinerek halkın sorunu ile gereği gibi ilgilenilmediğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Ekim 2021 Cumartesi 19:55
SARAYIN BİR SAATLİK GİDERİ İLE BU SORUNLAR ÇÖZÜLÜR!

Ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamada bu kötü gidişata dur diyecek anlayışın sadece Milli Görüş anlayışı olduğunu söyleyen Ekonomiden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral şu açıklamaları yaptı:

“Gerek kötü yönetim ve gerekse salgın nedeniyle ekonomik sıkıntıların ayyuka çıktığı ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde günlük giderin 7.9 milyon TL harcanması anlayış bozukluğunu bir kez daha ortaya koydu.

SARAY’IN 2020 YILI KAMU ZARARI 2 MİLYAR 800 MİLYON

Vatandaşımız her gün artan fahiş zamlarla geçinme derdinde iken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki şu rakamlar acı tabloyu önümüze seriyor. Sayıştay 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Mali Raporları’na göre, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın geliri, 95 milyon 632 bin 368 TL oldu. Buna karşılık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın imza attığı harcamaların toplamı, 2 milyar 896 milyon 174 bin 350 TL oldu. Böylece Saray’ın 2020 yılı kamu zararı 2 milyar 800 milyon 541 bin 982 TL oldu.

ÖĞRENCİLERİMİZ KÜLLİYE KADAR DEĞERİ YOK MU?

Ekonomimiz bu durumda iken İŞKUR okulların açık olduğu 2019 yılında Of İlçesindeki okullar için 55 Temizlik personeli verirken, bu yıl pandemi şartlarına rağmen 17 temizlik personeli vermesi ne anlama geliyor? Çocuklarımızın sağlığı için okulların temiz olması gerektiğini ve bunun için bütün hazırlıkların yapıldığını Milli Eğitim Bakanı neye göre duyurdu? Personelin yetersiz olduğu bir okulda temizliği öğretmenler mi veya öğrenciler mi yapacak? Öğrencilerimizin sağlığının önemi külliye kadar yok mu?

VATANDAŞ ÇİLE ÇEKMEYE MECBUR MU?

Gerek Büyükşehir, gerekse Of İlçe Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım çalışmaları ilçemiz açısından güzel bir çalışma. Fakat gerek yapılan işin kalitesi gerekse işin geciktirilmesi esnafı ve sokakları kullanan vatandaşları çileden çıkarıyor. Evet, malzeme eksiğiniz olabilir, kazı yapacak firmaların gecikmesi olabilir, fakat bu eksikliği vatandaşa eziyet olarak neden yansıtıyorsunuz? Evlerine taşların üzerinden girenler, işyerlerinin önleri taşlarla dolanlar, çocuk arabasını süremeyen ev hanımları, kaldırımlardaki boşlukları fark edemeyip ayağı takılan vatandaşlar belediyelerin eksiklikleri yüzünden çile çekmeye mecbur mu?

BU TEHLİKE, BİRİLERİ EZİLİNCEMİ ÇÖZÜLECEK?

Sulaklı deresi üzerine sadece yayaların geçebileceği güzel bir köprü yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu köprü sayesinde İrfanlı Mahallesi (Kalyon) sakinleri rahatlıkla günlük alışverişini çarşıya giderek yapıp evine dönebiliyor. Bazı eksiklikleri var diye tamamlanma aşamasında giriş çıkışına girilmez tabelası koyuldu. İnsan güvenliği için gerçekten güzel bir çalışma yapıldı. Şimdi soruyoruz yetkililere; Bu köprüden karşıya geçen vatandaş kalyon tarafında gidiş gelişli geniş Çaykara yolunu karşıya nasıl geçecek? Burada tehlike yok mu? Yaya ışıkları olduğu halde az ilerisindeki yaya geçidinde kaç vatandaşımız ezilerek can verdi. Aynı şekilde Ulusoy köprüsünün orada kaç öğrenci ezildi? Her iki geçitten daha tehlikeli olan bu yerde illa birileri ölmesi mi lazım ki gerekli tedbirler alınsın? Trafik lambası koymak çok mu zor? Engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği üst geçit yapmak çok mu zor? İnsan sağlığı eğer önemli ise bu sorunların bir an önce yapılması gerekiyor. “

Geniş katılım ile gerçekleştirilen “Üyelerle İktidara Hazırlık Buluşmaları” programında İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu kısa bir açılış konuşması yaptı. İl Başkanı Cevat Kurt ise teşkilat içi eğitim tarzı bir konuşma yaptı. Programın sonunda TEKNOFEST yarışmasına katılmış olan ekibin içinde bulunan İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Hayrullah Şen’e İl Başkanı Cevat Kurt ve İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu tarafından tablo hediye edildi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Var ise Şen’e plaket takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90