banner102

Surda kurulan kardeşlik köprüsü Of'ta devam edecek

Sur Belediyesi ile Trabzon Of Belediyesi işbirliğiyle, Diyarbakır'da 'Hamsi Şenliği' düzenlendi. Hamsi Şöleni ile atılan kardeşlik köprüsü Of'ta düzenlenecek Ciğer Şenliği ile devam edecek.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Ocak 2022 Çarşamba 12:07
Surda kurulan kardeşlik köprüsü Of'ta devam edecek

Kardeş şehir kapsamında düzenlenen etkinliğe Diyarbakırlıların ilgisi yoğun oldu. 2 ton hamsinin dağıtıldığı etkinliğe binlerce Diyarbakırlı vatandaş katıldı. Karadeniz müziği ve folklor eşliğinde doyasıya eğlenen vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı. Karadeniz'in renkli güzelliklerini Diyarbakır halkıyla buluşturan Of Belediyesi, Mayıs ayında düzenlenecek Ciğer Şenliği ile Diyarbakır kültürünü Karadeniz'e taşıyacak.

Etkinlik kapsamında Diyarbakır'da birçok ziyaretlerde bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Diyarbakırlıların etkinliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EVİMİZDE GİBİ HİSSETTİK

Yapılan etkinliklerle kardeşlik bağlarının sağlamlaştırıldığını belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Bu etkinlikle bir kez daha gördük ki bizim toprakların kadim bir geçmişi ve sımsıkı bağları var. Diyarbakırlı hemşehrilerimiz ve protokol bizi çok iyi ağırladı. Evimizde gibi hissettik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve eski Dernekpazarı Kaymakamımız şimdiki Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız'a teşekkür ediyorum. Kardeş şehir Sur ilçemizin tarihi mekanlarını ziyaret ettik. Bu etkinlikle Sur ve Of kardeşliğini hep beraber imza altına aldık. Sur Belediyesi ve Of Belediyemiz kardeş belediye oldu. Biz de bunun gereğini yerine getiriyoruz. Kardeşlik bağlarımız ne kadar güçlenirse geleceğimiz o denli teminat altına alınır. Diyarbakır'da düzenlediğimiz etkinliği Mayıs ayında Trabzon'a taşıyacağız. Biz de burada kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp Karadeniz insanının cana yakın misafirperver yapısını göstermek istiyoruz" dedi.

Sur programı kapsamında; Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve beraberindeki heyet Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız ile Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90