banner102

Tarihi Aşağı Kışlacık Kavak Değirmeni suya kavuştu

Geçmişten günümüze bölgemizin önemli kurumlarından olan su değirmenleri her geçen sürede yok olup gidiyor. Of İlçesi Aşağı Kışlacık Mahallesinde bulunan tarihi mazisi yaklaşık 200 yıla sahip Kavak Değirmeni varlığını korumanın peşinde.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Aralık 2020 Perşembe 18:15
Tarihi Aşağı Kışlacık Kavak Değirmeni suya kavuştu
18 yıl önce bölgede meydana gelen sel felaketi nedeniyle suyu kesilen ve üretimi duran Tarihi Kavak Değirmeni devlet millet işbirliği ile yeniden suya kavuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda değirmenin arkına ilk su mini bir açılış programıyla verildi. Değirmene suyu tüm kadınları temsilen Zehra Ayazoğlu tarafından verildi.

Değirmenin arkının başında su verilmeden önce hafız Muhammet Aktaş ve Aşağı Kışlacık Mahallesi Orta Camii İmam Hatibi Fatih Çolak tarafından Kuranı Kerim okundu. Açılış duasını da Kavak Camii İmamı Hatibi Ali Bektaş yaptı. Duanın ardından mahallede yapılan çalışmalara öncülük eden Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı ve TAKADEMİ Başkanı Hüseyin Ayaz açılış konuşması yaptı. Başkan Ayaz konuşmasında, “ 2016 yılında İstanbul Bağlarbaşı’nda komşularımızla bir araya geldik, köyümüzün sorunlarını ele aldık. Birlik, beraberlik içinde oluşturduğumuz enerjiyi sinerjiye dönüştürerek köyümüz içinhep birlikte harekete geçtik.Bu anlamda Mahallemizin önemli değeri olan değirmenimiz için yapılan çalışmalarda önemli bir aşamaya geldik ve bugün değirmenimizin suyunu veriyoruz. Çalışmalarda büyük emeği olan ve rahmetli olan büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlere maddi ve manevi yardımda bulunan tüm komşularımızdan Allah razı olsun. Gerek bugün bu mutlu günümüzde bizlerin yanında olan gerekse çalışmalarımızda katkıları nedeniyle Of Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih Sarıalioğlu’na şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum.Değirmenimizin bu aşamaya gelmesinde emekleri olan tıpkı  OfRus savaşlarında cepheye mermi taşıyan, yiyecek taşıyan Oflu analarımız, Oflu bacılarımız gibi fedakâr kadınlarımızın payı büyüktür. Onların bizleri cesaretlendirmesi moral ve motivasyonumuzu artırmıştır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değirmenimizin mahallemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Of Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu da açılışta yaptığı konuşmasında,” Tarihin yaşatılması adına Aşağı Kışlacık Mahallesi sakinleri olarak göstermiş olduğunuz çabanız var. Bu gayretiniz nedeniyle sizlerden razı olsun. Bu zamana kadar belediye olarak destek olmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da belediye olarak elimizden geldiğince böyle bir tarihin yaşatılmasına maddi, manevi, ayni olarak destek olacağımızın Aşağı Kışlacık Mahallesindeki vatandaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini isterim. Misafirperverliğiniz ve çalışmalarınız nedeniyle sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyerek duygularını belirtti.

 

Aşağı Kışlacık Tarihi Kavak Değirmeninin tekrar suya kavuşması için düzenlenen programa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Aşağı Kışlacık Mahallesi Muhtarı Salih Ayazoğlu,  Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı ve TAKADEMİ Başkanı Hüseyin Ayaz, Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş, Of Havadis Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar, Aşağı Kışlacık Kavak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Sırrı Ayazoğlu,Aşağı Kışlacık Mahallesi Orta Camii İmam Hatibi Fatih Çolak,Kavak Camii İmamı Hatibi Ali Bektaş ve bir grup mahalle sakini katıldı.

Son Güncelleme: 31.12.2020 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HALİM 2021-01-21 09:52:46

Haber değirmenin haberi ama değirmenin bir fotoğrafı yok. Sizce de tuhaf değil mi?

banner90