banner102

Trabzon Basını Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Trabzon Belediyesi tarafından Trabzon'da bir otelde düzenlenen kahvaltıya Of Basın Mensuplarının yanı sıra Trabzon bölgesinden de birçok gazeteci katıldı.

10 Ocak 2014 Cuma 15:45
Çalışan Gazeteciler GünüTrabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir'in birer konuşma yaptığı kahvaltı programına Of Gazetecilerinden Of Medya Derneği Başkanı Yüksel Yaşar, Başkan Yardımcısı Ahmet Muratoğlu, Dernek Üyeleri, Serkan Kul, Şefik Üstündağ, Gökhan Karataş, İzzet Keleş, Harun Yılmaz, Mustafa Yaşar ile Of Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Lütfü Saral, Şemsettin Öztürk ve Hatice Saral katıldı.

Kahvaltı programında konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Güçlü ve kurumsallaşmış demokrasinin ve aynı zamanda açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olan basının, Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da önemli görevler üstlendiğini belirterek , " Yerel ve Ulusal basın kurumlarının halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesi adına önemli görevler ifa ettiğini biliyoruz. Bundan dolayıdır ki Trabzon basınının ülke çapında çok güçlü bir yere sahip olduğunu görüyoruz." dedi.

Gazeteciliğin çok zor ve zahmetli bir görev olduğunu belirten Vali Öz, "Bir işi ne kadar zor ve zahmetli ise o kadar maneviyatı olur. Gazetecilik görevi de zor olduğu için o kadar maneviyatı çok olan bir iştir. Bu anlamda alın teriyle çalışan bütün gazetecilerimizin gününü kutluyor, bu uğurda vefat eden tüm gazetecilerimize de Allah'tan(CC.) rahmet diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada, Şeffaf ve demokratik bir toplumu ayakta tutan en önemli sebeplerden birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu kaydederek, basın organlarının demokrasilerde ana kuvvet olan yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu, iddia etti

"Basın her zaman toplumumuzun ve dünyanın uygarlığını, insan sevgisini artırmada büyük bir fonksiyonu olan kuruluştur "diyen Vali Öz, "Basın yayın organlarımız her zaman büyük özverilerle bu üç güç olan yasama, yürütme ve yargının yanında faaliyetlerini göstermektedir. Bu bakımdan siz değerli gazeteciler ile gurur duyuyor ve sizlerin bu kıymetli gününü kutluyorum." dedi.

Kahvaltı programında konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, "Geçtiğimiz yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaptığımız konuşmada gazetecilerin yıpranma payını dile getirmiştik.  11 Ocak'ın sabahı gazetecilere yıpranma payı geri verildi. Tabii bu durum mücadeleler sonunda alındı fakat bu güne geldiğimiz zaman, sadece yıpranma payının geri alınması gazetecilerin işlerine ve geleceklerine rahat bakmasını sağlamıyor" diye ifade etti.

Birçok gazetecinin çalışır gözüktüğü halde gizli işsiz durumunda olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, "Gazetecilik mesleğinde uzun yıllar hizmet etmiş arkadaşlarımız, çalışmalarını ekonomik anlamda istedikleri gibi sürdürememektedirler. Bundan sonraki 10 Ocakların bu günlerden daha iyi olmasını diliyoruz" mesajı ile sözlerini tamamladı.  

Konuşmaların ardından Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla hazırlanan pastayı Vali Öz, Başkan Gümrükçüoğlu, TGC Başkanı Özdemir ve beraberindeki basın mensupları keserek davete katılan gazetecilere dilim şeklinde ikram edildi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.01.2014 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SADECE SİZMİ 2014-01-10 16:47:39

Trabzon ve ilçelerindeki gazeteciler bunlarmi..?

Avatar
zerda 2014-01-12 15:18:09

yemekten obez oldunuz.başka iş bilmezmisiniz ya.

banner90