banner102

Ve Görmez Dönemi Sona Erdi!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in emekliye ayrılma dilekçesi Başbakanlık tarafından kabul edildi. Görmez'in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Ağustos 2017 Salı 12:04
Ve Görmez Dönemi Sona Erdi!

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emeklilik dilekçesi kabul edildi. Görmez 'in geçtiğimiz cuma günü Diyanet İşleri'nden de  sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile  görevi bırakmak için  bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Doğan Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Ümit Kozan'ın 'görevi bırakması ile ilgili sorusuna' "Az sonra arkadaşlarımız görevi bırakmamla ilgili dilekçemin içeriğini paylaşacaklar" dedi. Görmez, "Bundan sonraki hayatımda sadece ilmi işlerle uğraşacağım" şeklinde konuştu. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ EMEKLİ OLDU

Mehmet Görmez'in Başbakan Yardımcılığına gönderdiği dilekçe şöyle:

"11.11.2010 tarihinde şahsıma tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı görevimi bugüne kadar kurumun ve Din-i Mübin-i İslam'ın vakarına uygun tarzda ifa etmenin gayreti içinde oldum. Bundan sonraki süreçte ilmi hayata dönerek bu alanda milletimize, dinimize ve İslam âlemine hizmet etmenin daha isabetli olacağını düşündüğümden görevden affımı ve emekliliğe sevk edilmemi takdir ve tensiplerinize saygılarımla arz ederim." 

2010 yılında 17. Diyanet İşleri Başkanı olarak göreve getirilen Görmez, hizmetleri halk tarafından en çok beğenilen yöneticilerden biri olarak hatırlanacak. Dinlerarası diyalog başta olmak üzere dine zarar veren fitnelere karşı büyük bir mücadele veren Görmez, görev süresi boyunca yaptığı icraatlarla Ehl-i Sünnet yolunda büyük hizmetlere imza attı.

MEHMET GÖRMEZ KİMDİR?

Mehmet Görmez, 1959 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. İlkokulu Nizip'te okudu, ortaokul ve liseyi Gaziantep İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu.

1987 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında yüksek lisans yapmaya başladı. 1988 yılında bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsis edilen bursla Kahire Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1990 yılında "Musa Carullah Bigiyef, Hayatı, Fikirleri ve eserleri" adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı ve doktora çalışmasına başladı. 1994 yılında "Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu" adlı teziyle doktorasını bitirdi. Ayrıca doktora çalışması, 1995 yılında Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Birincilik Ödülü aldı.

1995-1997 yıllarında Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde dersler verdi. Diğer taraftan Anadolu Üniversitesi İlahiyat ön lisans programının hazırlanmasında görev aldı. 1997-1998 yıllarında inceleme ve araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de bulundu. 1998 yılında yardımcı doçent, 1999 yılında doçent, 2006 yılında da profesör oldu. 2001-2003 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde dersler verdi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi iken 13 Ağustos 2003 tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Görmez, 7 yıldır Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun yerine 11 Kasım 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı olarak hükümet tarafından atandı.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hatice Kübra Görmez ile evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

YAYINLANAN ESERLERİ

2006 - Sünnet ve Hadisin Aktüel Değeri, Kitâbiyât Yayınları, Ankara.

2006 - Gazzâli'de Sünnet Hadis ve Yorum, Kitâbiyât Yayınları, Ankara.

1997 - Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu,Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara I. Baskı 1997, II. Baskı 2000.

1994 - Musa Carullah Bigiyef, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 01.08.2017 12:05
Anahtar Kelimeler:
Mehmet Görmez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeki 2017-08-01 22:09:36

Büyük insan keşke emekli olmasaydı

banner90