banner102

Dün öğretmenler odasında Öğretmen arkadaşlarla sohbet ederken arkadaşlardan biri Nizamettin Hocam bu hafta ki makalenizi "Organik beslenmeye " ayırır mısınız dedi. Ben de bu hafta ki makalemde bu konuyu işlemeyi murat ettim.

Organik beslenme doğal beslenmedir. Genellikle fabrikasyon dışı mamullerine bu ad verilmektedir. Genellikle topraktan ,denizden ve ağaçtan elde edilen gıdalara bu ad verilir. En iyi beslenme şekli organik olarak beslenilmesidir. 

Fakat günümüzde organik beslenme bir takım art niyetli kişilerce yapay beslenmeyle değiştirildiğine şahit olmaktayız. Günümüzde genellikle fabrikasyon mamuller ön plana çıkarılmaya çalışılmaktadır. Ne ki fabrikasyon mamüller öncelenmekte ve organik beslenme unutturulmaya çalışılmaktadır. 

Organik beslenme her şekliyle insan sağlığına en doğru beslenme şeklidir. Şöyle ki organik beslenme yoluyla vücuda giren gıdalar vücudumuzun kodlarına uygun olduğundan vücut bu alınan gıdaları işleyerek sağlıklı bir hayat yaşamımıza uygun gelişme göstermektedir. Yani vücut aldığı bu organik gıdaları asli gayesine uygun olarak organlarda işleyerek organların sağlığını korumaya çalışmaktadır.

Bakınız bal , balık ve tereyağ gibi organik yollarla vücuda alınan gıdalar vücutta akıl almaz faydaları ortaya çıkarmaktadır. Öyle bakmayın televizyonlarda ki on kilosu yüz tl reklemlarına . Bu reklemalar tamamen tüketiciyi yani bizleri aldatmaktan başka bir gaye gütmemektedir. Bu televizyonlarda ki bu ne idüğü belli olmayan adına gıda bile diyemeyeceğimiz şeyler vücuda alındığında vücutta akıl tutulması zararları ortaya çıkarmaktadır. Şöyle ki bir kilo bal kilosu yüz elli iki yüz lirayken on kilo balı yüz liradan satmak sizcede anlaşılmalıdır ki bu bal bal değil hatta adına bal bile demek doğru değildir. 

Yada şöyle yazayım bir kilo tereyağ iki yüz lira civarındayken bunu yüz liraya alma anlaşılmalıdır ki bu yağ tereyağ değil tamamen art niyetle üretilen ne idüğü belli olmayan bir şey yerizde haberimiz olmaz. Bu vücuda aldığımız ne idüğü belli olmayan bu gıdalar vücutta fayda değil tamamen zarar verirde haberimiz olmaz. Yada şöyle yazayım fırıncılar ne olur bana gönül koymasınlar. Fırınlarda üretilen ekmekler tamamen insan sağlığına faydası olmayan buğdaydan üretilmektedir.  Yani o kadar önemli olan bu gıdamız insan bedenine alındığında fayda yerine az biraz zarar vermektedir. Bundan dolayı insanlarımız güvenilir yerlerden bal tereyağ ekmek alırlarsa zannımca bu daha doğru bir hareket olacaktır.

Bakınız şunu asla unutmayınız ki vücudunuza alacağınız gıdalar ya topraktan ya ağaçtan yada sudan olmalıdır . Fabrikasyon alınan her gıda kesinlikle bilip bilmediğimiz pekçok zararları olduğu unutulmamalıdır. Bu zararların başında ilki kısırlık geldiği yapılan araştırmaların ortaya çıkmış durumdadır. Ben şudur budur demeyeceğim. Fakat ülke geneli her şehirde onlarca kısırlık tedavisi yapan klinikler kurulmuşsa bu durumda bu ülkede bir sorun var bu sorunda kesinlikle fabrikasyon mamüllerden kaynaklandığı kesin olarak karşımızda durmaktadır.

Tüm bu argümanlardan elde ettiğim kesin sonuç şu fabrikasyon mamullerden uzak durmamız yada imkanlar ölçüsünde az vücuda alınması lazım gelmektedir. Aksi durumlarda vücuda kesin zararı olduğu ve daha bir önemli bilgiyi yazayım ülke geneli üretilen fabrikasyon mamullerin içeriği ile dış ülkelere ihraç edilen mamullerin içeriği karşılaştırıldığında bazı değişiklikleri olması kafaları karıştırdığını da önemle yazmak isterim.

Bu fabrikasyon mamüller insan bedeninde kodlarımızda olmadığından kanserin de tetiklediği yapılan araştırmalar ortaya koymuş durumdadır. Çünkü bu alınan gıdalar yapay olduğundan alındığında kodlarımızda olmadığından hemen hücreler ne yapacağını şaşırdığında aşırı çoğalmaya başlamakta ve sonuç ortada insan kanser olmakta . Bundan dolayı ülke geneli on binlerce kanser hastamız var. Belki de bundan dolayı ilaç firmaları fabrikasyon mamülleri öncelemekte. İlaç satıp para kazanacak.

Bİraz maliyetli ama organik beslenmesi hayati bir önem arz etmektedir...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90