banner102

Bir insanın hayatını devam ettirebilmesi için temel gıdalara ihtiyaç duyar. Bu gıda ihtiyacının giderilmesi için de tükettiğimiz gıdaların organik olması lazım gelmektedir. Yani tükettiğimiz gıdaların kimyasallardan uzak tutulması hayatımızın devamı için olmazsa olmazlarımız arasındadır.

Tükettiğimiz gıdalar toprakla yoğrulması lazım gelmektedir. Fabrikasyon gıdalar bilinmelidir ki kesinlikle hastalıklara davetiye çıkartır.

Buradan anlamaktayız ki toprak bir insan için hayati öneme sahiptir. Bundan dolayı aşırı taş yığınlarından uzak durmamız toprağımıza sahip olmamız için kesinlikle gereklidir. Bakınız bugün zenginlerimiz toprağımızı ayağımızın altından alıp gitmektedir. Zenginlerimiz para kazanacağız diye ekilebilir arazilerimizi beton yığını haline getirmektedir. Bugün en verimli tarım arazilerimiz taş yığınları haline gelmiştir.

Tarım yapacağız ayrıca organik tarım yapacağız. Yani maskeyle tarlada dolaşmayacağız. Kimyasaller kullanılmaması lazım gelmektedir. Tarım ilaçları kullanmaktan uzak durmamız lazım gelmektedir. Şu unutulmamalıdır ki tarım ilaçları insan vücuduna zarar vermektedir. Yani bir örnek vereyim ilaçlı domates yediğimizde bildiğimiz bilmediğimiz onlarca zarar vermekteyiz bedenimize.

Tarım ilaçları kullandığımızda bedenimizde çok büyük değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Bu kullanılan kimyasallar bedenimizde bedenimiz doğallığa alışkın olduğundan çok büyük değişimler ortaya çıkmaktadır. Yani kanserin ortaya çıkmasının en önemli sebebi bu organik yollarla üretmediğimiz gıdaları tükettiğimizdendir. Çünkü bu kimyasallı gıdalar insan bedenine girdiğinde vücudumuz bu kimyasalları tanımadığından hücreler alışık olmadığımız bir şekilde çoğalmaya başlamaktadır. İşte kanserde bu değil mi?!

Tarlalarımızda kullandığımız kimyasalların kullanım kılavuzunda öyle şeyler yapılmaktadır ki inanın bana bunları okuduğunuzda kesinlikle yemezsiniz. Genellikle kullanma kılavuzu kurukafa ile başlamaktadır. Bu bile halkımız tarafından cahil bırakıldığından ne manaya geldiği bilinmediğinden üreticilerimiz tarafından da bir sıkıntı olarak görülmemektedir. Yada şöyle yazayım üreticilerimiz para gelsinde nasıl olursa olsun demiş olabilirlerde. Bu bile sıkıntılı bir durumdur.

Yazıma muhatap konumda hatırlatmak istediğimi bir başka meselede hormon kullanımıdır. Şu unutulmamalıdır ki hormonlar insan bedenine kullanıldığında çok büyük zararlar vermektedir. Hormon kullanılan tohumlar gözle de sizlerde görebilirsiniz aşırı bir şekil bozukluğu olmaktadır olgunlaştıklarında sebze ve meyvelerde . Bu durum bile insanı korkutmaya yetmektedir. Fakat ne hikmetse üretici bunca sakıncaları olduğu halde bile ne kimyasallar kullanmaktan ne de hormon kullanmaktan geri durmaktadır. Ya bu işi bilinçli olarak ona yaptırmaktalar yada bilmiyorum ama belkide kullandığı bu zararlı maddelerin zararlarını bilmeden de kullanmakta olabilir. Ben iyi niyetli olarak belkide bilmiyor olabilir derim. Fakat bu hem kimyasalları ve hem hormonları üretenlerin kesinlikle bildiği bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır.

inşaallah ilerleyen haftalarda toprak ve tohumun önemini işlerim sizlere. Çünkü bu iki konuda biz insanlar için hayati öneme sahiptir. Hem tohumumuz ve hem de toprağımız kimyasallarla ve daha başka gübre gibi ne idüğünü bilmediğimiz maddelerle kirlenmektedir.

Tarım gaz maskesiyle yapıldığında korkun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90