banner102

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Of'un Nabzı Medya Ailesi olarak tüm Of Halkımızın ve İslâm Âleminin Berat Kandilini kutluyor, huzur, barış ve hidayete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Mayıs 2016 Cumartesi 14:28
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Bu gece samimi birşekilde yalvarmanın, yakarmanın, ağlamanın ve nefsimiz adına yaptığımız bütün tanlışlardan arınmanın gecesi.. Bu gece Berat Kandili; Ramazanın müjdecisi…Şaban ayının yarısı gecesi…

Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…

Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.

Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir.

Hz. Peygamber (Salallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurur:

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

Yüce Mevlamız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip eyler inşAllah.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.05.2016 14:30
Anahtar Kelimeler:
Berat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90