banner102

ÖĞRENCİ SAYFAMIZ YENİDEN BAŞLIYOR..

Of'un Nabzı Medya Ailesi olarak geleceğimizin teminatı gençlerimize değer verme adına öğrenci sayfamızı yeniden aktif ettik.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Mayıs 2016 Cumartesi 02:53
ÖĞRENCİ SAYFAMIZ YENİDEN BAŞLIYOR..

 Okumanın her geçen gün azaldığı ülkemizde, özellikle gençlerimizi okumaya teşvik etme babında bu çalışmayı başlattık. Öğrencilerimizin değerli fikirlerini alarak okuyucularımızla buluşturup, diğer öğrencilerimizi de teşvik etmek için yaptığımız bu çalışmanın ilkini 30 Ocak 2013 tarihinde 49. gazete sayımızda yayınlayarak başlatmıştık. Şimdi de aynı çalışmayı Of Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunun kıymetli öğrencilerine sorduğumuz iki soru ile yenide başlattık.

Her gazete sayımızda farklı bir okulun öğrencilerinin fikirlerini alacağız. Yaz döneminde ise yaz kurslarına giden öğrencilerin fikirlerini bu sayfaya taşıyacağız.

Gazetemizin her daim gençlerin fikirlerine açık olduğunu beyan ederek, herhangi bir konuda bize ulaşmak isteyen öğrencilerin  whatsapp hattımızı kullanmalarını rica ediyoruz.

Bu sayımızda Of Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. ve 12 sınıf öğrencilerine 'Bu okuldan beklentileriniz nelerdir?' sorusu ile 'Bu okul size ne kattı?' sorusunu  sorarak cevaplar aldık. Aldığımız cevapları okul idarecileri ile değerlendirip, yayınlanması uygun olanları burada paylaşıyoruz.

Kıymetli Gençler; Bu okuldan beklentileriniz nelerdir?

Aleyna Tural  12 - AA

İmam Hatip Lisesi bana çok şey kazandırdı. Bazı öğrenciler, keşke bu liseye gelmeseydim derken, ben iyi ki gelmişim diyorum.  Hayatımın dönüm noktası bu okul diyebilirim. Ahlak ve maneviyat namına çok şey kazandım. Bu kazanımlarımızı okul bitince daha iyi anlayabiliyorum.  Yüce Rabbim iyi ki bana İmam hatipli olmayı nasip etmiş diye dua ediyorum.

Hayatımızın içinde her an İmam Hatiplik aslında. Önemli olan bunu tam anlamıyla hayata uygulayabilmektir.

Bizi eğiten hocalarıma da çok teşekkür ediyorum.

**

Çapla Birdal  12 - AA

Şimdi size burada kasidesi yazılmış iğde ağacının şiirini yazmak isterdim ama dilim düstur diyor. 'Sevda Sırınan Olur' demiş biri.. Aslında benim için her şeyin hayırlısından ibaret olduğunu, inşAllah demeyi, olmayan bir şey için hayırlısı demeyi öğrendim.

Bir ilaç gibi gelen "Sen inşAllah dersin de inşa etmez mi Allah" demeyi öğrendim.

**

Hamiye Gündüz  12 - AA

İmam Hatip Okulu benim asıl kimliğimi bulmamı sağladı. Okul bana Osmanlının torunu olduğumu hatırlatıp özüme dönmemi sağladı.

Öğretimden önce eğitimin ön planda olduğu tek okuldur bizim okulumuz.  Okula geldiğim ilk yıllarımdan bu güne kadar, gerek kimliğimde gerekse hareketlerimde gözle görülebilen bir değişim oldu.  Bu okul sayesinde her yıl geliştiğimizi, dünüm ile bugünümün aynı almadığını hissediyor ve okulun bize çok şey kattığına inanıyorum.

Okulum bize Hak ile batılı ayırt etmemi, Ahlak ve Maneviyatın önemini ve bu öğrendiklerimize göre hareket etmemizi öğretti.

Öğretmenlerimizin yerlerdeki çöpleri toplamaları, bize temizliğin ve örnek şahsiyet olmanın  önemini öğretti. İyi ki İmam Hatip mezunu oluyorum.  

Geleceğimizin teminatı İmam Hatip mezunları olacaktır. 

**

Merve Arslan 12-AA

Bu okula kendi isteğimle gelmemiştim, fakat şimdi iyi ki gelmiştim diyorum.  Bu okul sayesinde kendimi tanıdım.  Ayrıca, bundan sonraki hayatıma nasıl devam edebileceğimi de öğendim. En önemlisi de bu okul sayesinde namaza başladım.

Bütün bu yararlı işleri bize kazandıran hocalarımıza teşekkür ediyorum. 

**

Selvi Yıldırım 12-AA

14 yaşındaydım bu okula geldiğimde. Ne yapacağımı, okulu nasıl bitireceğimi düşünüyordum. Ama 4 sene öyle dolu dolu geçti ki, herkese karşı saygım ve ağırbaşlılığım arttı.

Dışarıda nasıl davranmam gerektiğini daha iyi öğrendim. İmam Hatipliyim, çünkü öyle olmalıydım ve gerekli olan da buydu. 

Bana bu okulun öğrettiği en önemli iki şey ise, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmem ve başımı örtmem oldu. Bundan güzel katkı olur mu?

İyi-kötü günlerim oldu, 4 yıl boyunca. Fakat hiçbir defa 'keşke gelmeseydim' sözünü kullanmadım.  Çünkü nerden bulacaktım böyle okulu, öğretmenleri ve idealleri.

Recep Yurtseven, Sedat Gül, Nuriye Akkoç, Yalçın İnan, Sebahattin Kılıçbay ve Hamdiye Fettahoğlu örnek aldığım hocalarım arasında oldu. Ben okulumdan ve öğretmenlerimden razıyım, inşAllah hocalarımızda bizden razı olurlar.  

**

Zehra Çakır  12 - A

Bu okula gelen birçok arkadaşım gibi bende isteyerek gelmedim. Fakat okumaya başladıkça bize ahlaklı olmayı, sevgiyi, kardeşliği ve birliği öğreten bir okul olduğunu görünce, iyiki gelmişim dedim.

12. Sınıf öğrencisi olarak yeni başlayan öğrenci arkadaşların yanlışlarını görünce onları uyarmayı ve doğru davranmayı gösteriyoruz. Bu duyarlılığı okulumuz sayesinde öğrendim. Ayrıca ileriye dönük hayallerimizi gerçekleştirmek için bu okulun önemli bir eğitim kurumu olduğunu düşünüyorum.

Arapça'yı çok seviyorum. Bu okul sayesinde Arapça eğitimim ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi okumam gelişti. Fakat bu eğitimim daha fazla gelişmeliydi. Okulun ilk yıllarında aynı düşüncelerle gayret gösterseydim, eğitimimim çok daha gelişmiş olacaktı. Bunun için okula yeni başlayan 9. sınıf öğrenci arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum;

Okulun kıymetini bilin ve çok çalışın. Yoksa 12. sınıfa gelince iş işten geçer ve dört yılınız boşa gider. Bu okul her öğrenci için bir fırsattır ve değerlendirilmelidir.

**

Zehra Çelebi  12 - AA

Hani Hz. Ali (r.a.) derya: "Asla sahiplenmediğin şeyler için üzülme. Kısmetinde varsa, onlar gelir bulur seni, zamanı gelince." sözünün anlamını değil, manasını bu okulda öğrendim. Kahverengi odundan tomurcuklar açtıran Rabbim, gecenin zifiri karanlığını, hikmet kalemiyle boyayan kudret, benim de bu kış yapraklarımı döktü ama bir dahaki baharı bekliyor, deyip 'hayırlısı İnşAllah' demeyi öğrendim.   

***

Kıymetli Gençler; Bu okul size ne kattı?

Mehmet Uzunalioğlu  9 - C

Bu okula başlamadan önce okul hakkındaki düşüncem, 'çok zor bir okul' olması idi. Bundan dolayı Anadolu Lisesine gitmeyi düşünüyordum ama bu okulu kazanınca buraya gelmek durumunda kaldım. Fakat bu okula geldiğime pişman değilim. Diğer okullardan avantajlı bir okul. Çünkü burada diğer ilimlerin yanında manevi ilimleri daha ağırlıklı ve detaylı olarak öğreniyoruz. Ayrıca öğrendiklerimiz bu okulda daha kolay hayatımıza yansıyor.

İmam Hatip Lisesini rahat okumak isteyenler, ortaokulu da İmam Hatip okulunda okumaları lazım. Alt yapı ortaokulda sağlamlaşınca liseyi okumak kolay olur. Bunun için atalarımız 'Ağaç yaş iken eğilir' demişler. Ayrıca bu okulda kız-erkek sınıflarının ayrı olması eğitimimiz için çok faydalı. Aynı şekilde kız erkek okullarının da ayrılması, eğitim kalitesini artıracağını düşünüyorum. 

**

Beyza Duran  9 - B

İmam Hatip Lisesinde okumaktan çok memnunum. Bu okul bana hem ilim hem de ahlak kazandırıyor. Bize bu fırsatı veren ve bizi eğiten bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnşAllah okulu bitirdiğimde çok şeyler elde etmiş şekilde buradan ayrılacağım.

**

Fatma Kurt  9 - B

Özellikle İmam Hatip okuluna geldiğim için çok mutluyum. Benim için İmam Hatipli olmak bir ayrıcalıktır. İnşAllah bu ayrıcalığı önümüzdeki yılarda yaşayarak göreceğim.

Bu okul diğer okullara oranla çok daha avantajlı. Okulumuzda hem dinimizi, hemde diğer okullarda öğretilecek olan ilimleri öğrenme fırsatını bulacağız. Ayrıca bu okuldan mezun olmak demek, her mesleğe sahip olmak demektir. Bunun için okulumuzu çok seviyorum.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.05.2016 02:54
Anahtar Kelimeler:
Sedat Gül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90