banner102

Birkaç gün önce bir makale okudum. Makalede bu pandemiden dolayı yakın bir gelecekte özellikle kadınlarımızda ve çocuklarımızda büyük oranda depresyon ortaya çıkacak. İnsanımıza yardımcı olmak adına neler yapılabilir diye düşünmekteyken renlerin insan psikolojisi üzerinde etkilerini düşünmeye başladım. 

Konu üzerine makalelere bakarken bu konuda pek çalışma yapılmadığına şahit oldum. Konu ile alakalı birkaç makale vardı. Konuyu şehrimin ülkem geneli önemli ressamlarından kişilerle mütalaa etme fırsatı buldum. Bu kişiler telefonla Haydar DURMUŞ, Ceyhan MURATHANOĞLU ve yüz yüze  Müdüre Hanımım Lütfiye KUL HANIMEFENDİ.

Bu sahalarında otoriter olan Ressamlarla konuşmalardan birkaç notu makalemin sonunda  sizlerle paylaşmak isterim.

Öncelikle bu pandemi biz insanları hem dünya hem de ülke geneli zorlamaya başladı. Pandemi ortaya çıkalı yaklaşık bir yıl oldu. Bu süre zarfında evimizden çıkamadık ve evde esir olduk. Dört duvar arasında evde kaldığımızdan davranışlarımız ve psikolojimiz üzerinde çok büyük yıkımlar yaptı. İnsanlarımız psikiyatri polinikleri kapısında sıraya girmeye başladı. Eskiden bir psikiyatri önünde elli altmış kişi varken bugün yüzlerce insanımız hastanelerde psikiyatri sırasına girmekte. 

Konu hakkında insanlarımıza evde bu hastalığı atlatabilmeleri için işinde uzman insanlarla istişareler yaparak mesela Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. İsmail AK Hocamız gibi yardımcı olmaya çalıştık.

Artık pandemi gerilemeye başladığından insanlarımız yavaş yavaş evden çıkmaya başladı. Ondan dolayı bu sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Şimdi insanlarımıza dışarıya çıkarken maruz kaldığı sıkıntılara yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Evin reislerine seslenmek isterim. Hiç vakit geçirmeden hanımlarını kollarına taksınlar, çocuklarının ellerinden tutsunlar ve doğaya çıksınlar. Hem doğa ve hem de deniz mavi olduğundan insanı rahatlandırmakta olduğunu ressamlardan öğrenmiş oldum.

Yeşil ve mavi insanı rahatlandırmaktaymış. Ondan olacak mutlaka hanımlarının ve çocuklarının psikolojilerini düzeltmek için ağaçlık alanlara gidip ağaçlara baksınlar. Ayrıca mavide insanı rahatlandırmakta olduğundan deniz kenarlarına denize ve ağaçlık alanlara giderek gökyüzüne baksınlar.

Havalar ısınmaya başladığından güneşe çıkarsınlar hanımlarını ve çocuklarını. Güneşte insanı rahatlatıcı bir özelliği var. Dışarıda doğada ailecek yürüyüşler yapmaya çalışsınlar.

Kırmızı renk insanı coşturmakta olduğundan kırmızıya bakmaya çalışsınlar.

İnşallah yakın bir gelecekte aşılama çalışmaları  vesilesiyle bu pandemi denen illet tarihe karışacaktır. Biraz daha sabırlı olmaya ve kendimizin ve ailemizin psikolojisini düzeltmek için bunun bir imtihan olduğunu düşünüp ona göre hazırlık yapmaya gayret etmemiz lazım gelmektedir.

Evde durdukları zaman içerisinde müzik dinlemeye, konulu makaleler okumaya ve  televizyonda faydalı programlar izlemeye çalışsınlar. Müziğin her çeşidi insanı rahatlandırmaktadır. 

Pandeminin bitmesine az bir zaman kaldı. İnşallah yolun sonu gözüktü...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90