banner102

YAĞINIZ YAYUKTAN SİZE ULAŞIYOR!

Gıda sektörü üzerine görüşme yaptığımız Yayuk Yöresel işletme sahibi İbrahim Muratoğlu, süt ve süt ürünlerinde ninelerimizin vazgeçmediği doğal sütün eşsiz yağa dönüştüğü yayuktan vazgeçmediklerini ve yağları yayukla yapıp müşterilere ulaştırdıklarını söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Temmuz 2020 Pazartesi 13:50
YAĞINIZ YAYUKTAN SİZE ULAŞIYOR!

Of’un Nabzı Medya ailesi olarak esnafımızın derdini, isteklerini ve vatandaşlara verecek olduğu mesajları siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istedik. Bu anlamda insanlığın vazgeçilmez değeri olan gıda sektörünü dikkate alıp, bu sektör ile ilgili Of’un İrfanlı Mahallesinde satış yapan ‘Yayuk Yöresel’ adlı işyeri sahibi İbrahim Muratoğlu ile görüştük.

Kendisine yönelttiğimiz sorulara özveri ile cevap veren İbrahim Muratoğlu’na teşekkür ediyoruz.

OF’un Nabzı: İbrahim bey işyeri sahibi olarak kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

İbrahim Muratoğlu: 1991 Of doğumluyum. Öğrenim hayatımı Of’ta tamamlayıp 2013 - 2018 yılları arasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığında İdarecilik yaptım. Lüzumu üzere tekrar doğduğum ilçeye dönüp eksikliğini gördüğüm süt ve süt ürünlerini doğal ve organik üretip halkımıza sunmaya karar verdim

OFNBZ:  Bu sektöre sizi sokan başlıca sebepler nelerdir?

İ.Muratoğlu: Bütün insanları ilgilendiren bu sektör nezdinde gördüğümüz eksikliklerden dolayı bu işe bismillah dedik.

Gıda ürünleri insanoğlu var oldukça devam edecek. Tabi ki bu devamlılık sektörde kimi işletmeleri daha fazla kâr elde edebilmek için maalesef hile yapmaya yönelmiştir. Aynı zamanda yöresel ürünlere karşı olan zaafımız bu sektöre ilgimizi artırmış ve halkın daha iyi hizmet görebilmesi adına bizi bu yöne teşvik etmiştir.

OFNBZ:  Sizce Of İlçesinde bu sektörden Of halkına yeterli sayıda işyeri var mı?

İ.Muratoğlu: Yeterli olmasının yanında bölgeye ticari anlamda da önemli katkıları olduğunu söyleye biliriz. Bugün baktığımızda yalnızca Of İlçesinde 30 'a yakın yöresel ürün işletmesinin olduğunu görüyoruz. Temennimiz özellikle bu sektörde bulunanların önce insan sağlığını düşünerek iş yapmalarıdır.

OFNBZ:  Küresel güçlerin özellikle gıda üzerinde birçok olumsuz projeleri olduğunu biliyoruz. Siz bu projelerden haberdar mısınız? Bunlara karşı tedbirleriniz nelerdir?

İ.Muratoğlu: Daha öncede belirttiğim gibi görmüş olduğumuz eksiklikler ve olumsuzluklardan dolayı bu işe girdik. Bu olumsuzluklara karşı bizde satmış olduğumuz ürünlerin üretimine başladık. Üretimini yapamadığımız ürünlerin de güvenli üreticilerden tedarik etmeye çalışıyoruz. Söylemiş olduğunuz küresel güçlerin bu sektördeki planları maalesef evimizin içine kadar girmiş. Bizler elimizden geldiği kadar helal ve doğal ürünleri üretip vatandaşımıza sunmaya gayret ediyoruz.

OFNBZ:  Son zamanlarda toplum arasında helal gıda algısı yoğunlaştı. Sizce insanların helal gıdaya yönelişleri dini hassasiyetten mi? Yoksa sağlıklı yaşam derdinden mi?

İ.Muratoğlu: Toplumumuzda dini hassasiyetler her ne kadar zedelenmişse de yok olmuş değildir. Bu anlamda insanların gerek sağlık, gerekse inanç düşünceleri helal gıdaya yönelmelerine sebep olmuştur.  Bu konuda vatandaşımıza tavsiyemiz güvendikleri yerlerden alışveriş yapsınlar.

OFNBZ:  Satışını yaptığınız ürünlerin üretim yerlerine güveniniz var mı? Bu güveni müşterilerine yansıtabiliyor musunuz?

İ.Muratoğlu: Ürünlerimizin birçoğu tarafımızdan organik olarak üretiliyor. Bunun dışında kalan ürünlerimizi tedarik etmeden önce güvendiğimiz firmaların üretim yerlerini gezip kontrol etmeden ürün asla almıyoruz. Ayrıca bildiğimiz ve güvendiğimiz üretim yerlerimize güvenimiz tamdır.

OFNBZ:  Son olarak bu sektörle ilgili müşterilerimize ve Of halkına neler söylemek istersiniz?

İ.Muratoğlu: Çok kıymetli hemşerilerimiz süt ve süt ürünlerinin insanoğlunun hayatında önemli bir yeri vardır. Sabah kahvaltılarımızda ve öğün yemeklerimizde sürekli tükettiğimiz ürünlerin başında gelmektedir. Bu yüzden sağlığımızı birebir etkileyecek öneme sahiptir. Bunun farkında olan işletmemiz yöresel ürünlerin en doğal ve en sağlıklısını hizmetlerinize sunmayı amaç edinmiştir. Son zamanlarda çok sık karşılaştığımız süt ve süt ürünlerinde yapılan hilelere karşı satın aldığınız ürünlerin üretim yerlerini mutlaka sorgulayınız.

Son olarak sağlık ve organik ürünler için bizi tercih etmenizi temenni ederek huzurlu ve sağlıklı yaşam dileriz. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.07.2020 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih AKYOL 2020-07-20 20:10:19

YAYIK YÖRESEL : Temiz ve elit bir işletmenin,azimli çalıskan ve dürüst bir işletmeci ile bütünleşmiş halidir...Ofta Güvenilir ender mekanlardan bitanesi....

banner90