banner102

BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN ‘SIRADIŞI’ UYGULAMA

Of Belediye Başkan Adayı Saral, Meclis Üyelerini Halkla Birlikte Belirliyor

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Ocak 2024 Cuma 20:09
BELEDİYE BAŞKAN ADAYINDAN ‘SIRADIŞI’ UYGULAMA

Mustafa Saral: “Hemşerilerimizin Görüşünü Almadan, Listemizi Yapmayacağız”

“BİZ ÖNSEÇİMİ HALKIMIZLA BİRLİKTE YAPIYORUZ”

Saadet Partisi Of Belediye Başkan Adayı Mustafa Saral, siyaset dünyasının alışık olmadığı bir uygulamaya imza atarak Belediye Meclis Üyelerinin belirlenmesinde ilçe halkının görüş ve önerilerini alıyor.

Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlerin bulunduğu listeyle ilçe halkını ziyaret eden Mustafa Saral, adayları seçmenlere tanıtıyor, ardından da, ‘hangi isimleri listede görmek istediklerini’ soruyor.

“Of’u, halkımızla birlikte yöneteceğiz” sözümüzün boş bir vaat olmadığını, işin en başında, kadromuzu kurarken gösteriyoruz” diyen Saral, seçmene, ‘Biz kararımızı verdik, şimdi siz bunu onaylayın’ dayatmasının demokrasiyle bağdaşmayacağına dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

DEMOKRASİDE KARAR MERCİİ, HALKTIR

“Halkımız böyle bir uygulamaya alışık olmadığı için, elbette şaşıranlar oluyor. Durumu izah edince, memnuniyetlerini dile getiriyor ve aday adaylarımızla ilgili kanaat ve düşüncelerini belirtiyorlar. Biz bu yöntemle hem aday adaylarımızı tanıtıyor hem de halkımızda en çok karşılığı olan isimleri tespit etmeye çalışıyoruz.”

SEÇTİĞİNİZ İSİMLERİ ONAYLATMAYA ÇALIŞTIĞINIZ İNSANLARA, NİYE SEÇMEN DİYORSUNUZ?

“Halkımız, ilçeyi yönetecek isimleri, sahip oldukları özellikleri önceden bilmeli, adaylıkları noktasında etkili olabilmeli, gerçek demokrasi budur. Aday listeleri parti merkezlerinde hazırlanıp halkın önüne konuluyor. Bunun adı, “Biz seçtik, şimdi siz onaylayın” demektir. Madem belirlediğiniz isimleri, listeleri halka onaylatacaksınız, oy verenlerin adına niye seçmen diyorsunuz? Böyle seçim olur mu?”

BİZİM ADAYLIĞIMIZ DA HALKIMIZIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA OLMUŞTUR

“Parti çalışmaları sırasında yaptığımız ziyaret ve faaliyetlerde halkımızdan, ‘belediye başkanlığına aday olmamız’ yönünde teklifler geliyordu. Süreç ilerledikçe bu teklifler arttı ve talep halini aldı. Parti teşkilatımız da bu durumu dikkate alarak, bu ağır ama onurlu görevi bizim omuzlarımıza yükledi ve belediye başkanlığına aday olduk. Bu nedenle bizimkisi bir heves değildir, bir hırs değildir. Meselelere yaklaşımımızı, çözüm önerilerimizi ve heyecanımızı gören halkımızın, omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluktur.”

ADAY ADAYLARIMIZIN HEPSİ DE BİRBİRİNDEN DEĞERLİDİR

“Biz kadromuzu belirlerken, iki şeyi asla gözden kaçırmayacağız. Birincisi, Of’un ihtiyacı olan hizmetleri yapabilecek bir kadro, ikincisi ise Oflunun gönlünde yer edecek bir kadrodur. Aday adaylarımızın hepsi de aynı düşüncededir. Bu noktada, görüş ve önerileriyle bize yol gösterici olan halkımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart akşamı, Of’un ihtiyacı olan hizmetleri yapabilecek ve Oflunun gönlünde yer edecek bir kadro işbaşında olacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90