banner102

KALDIRIM TAŞLARININ YERİNİ ve RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK VEBALDİR

Atatürk Bulvarı kaldırım ve bina cephesi yenileme çalışmasına bir tepki de Yeniden Refah Partisi Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz’dan geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Mart 2022 Cuma 15:28
KALDIRIM TAŞLARININ YERİNİ ve RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK VEBALDİR

Of Belediye Meclisi tarafından onaylanarak başlatılan ve 17.5 milyon liralık harcama ile yapılacak olan Atatürk Bulvarı projesine tepki koyan YRP Of İlçe Başkanı Ayaz, “Of'umuz ile ilgili esnafımızı ve tüm halkımızı yakinen ilgilendirecek bir karar daha alındı, fakat gerçek manada maalesef hiç bir istişare yapılmadı.” diyerek şu açıklamayı yaptı:

BİZ KİMİZ Kİ 17.5 MİLYON İÇİN İSTİŞARE YAPMAYACAĞIZ

 “Oysa ki İki Cihan Serveri Peygamber Efendimiz Salat ve selam olsun ona kendisine gökten vahiy inmesine rağmen istişare yapardı ve uygulardı. Biz kimiz ki tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan 17.5 milyon için muhatapları ile istişare yapmayacağız.

ENKAZ BİNALAR İLÇEYİ HARABEYE ÇEVİRDİ!

Yaklaşık 20 yıldır Of'un ana bulvarının her iki ucuna enkaz şeklindeki binaların yapımına göz yumarak, güzide ilçemizi adeta harabeye çevirdiler.Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ında deyimi ile her iki ucubelerin sorununu ortadan kaldırmadan, Atatürk bulvarını komple söküp sadece değişiklik olsun diye ekonomik olarak çok zor geçen bu günlerde 17.5 milyonu kaldırım taşlarının altına gömmek, kocaman bir israftır. İsraf ise dinimizde haramdır.

ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR

Normal zamanların aksine, Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde kaldırım taşları kimsenin umurunda değildir. İlçemizde yüzlerce esnaf ve vatandaşlarımız ay sonunu nasıl getiririm, çoluk çocuğumun ihtiyacını nasıl karşılarım diye kara kara düşünürken,  kaldırım taşları ile tabiri caizse misket oynamanın ALLAH katında elbette ki hesabı vardır.

YÖNETİCİLİK ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR

Yöneticiliği tam manası ile umursamayanlara "boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hesap alacağı" ebedi alemi hatırlatırız. Yeniden Refah Partisi olarak 50 yıllık Milli Görüş tarihimizde genelde ve yerelde "Halka Hizmet Hakka Hizmettir" anlayışı ile her daim maksadımız bağcığı dövmek değil, üzümü toplamak olduğundan vatandaş ve esnafımızın yanında yerimizi alarak, sadece kuru kuruya eleştiri yapmaktan ziyade, çözüm önerilerimizi öne sürüyoruz.

TRAFİK İKİ KATINA ÇIKACAKTIR

Öncelikle kaldırım taşlarının yerini ve rengini değiştirerek, İlçemizin göbeğindeki 117 çam ağacının yok edilmesi ile yapılmak istenen bu proje; mevcut olan trafik sorununu iki katına çıkaracaktır. Hali hazırda proje alanında 180-200 araç, işyerlerine dikey olarak park ediliyorken, yapılmak istenen projede ise araçlar işyerlerine paralel olarak park edilecek. Bu şekilde de araç parkı ortalama 50 araca düşmektedir. Bu da yaz aylarında çok yoğun olan trafiği daha da yoğunlaştırarak işin içinden çıkılmaz hale getirecektir.

YER ALTI OTOPARKI

Bizler yeniliğe karşı olmadığımız gibi, esnafımızın ve vatandaşlarımızın razı olmadığı hiç bir projeye onay vermeyiz. Her şeye rağmen mevcut Atatürk Bulvarı komple kaldırılıp yenisi yapılacaksa; kesinlikle ve kesinlikle bulvarın altına otopark yapılmalıdır.

OF'UMUZA İSTİHDAM

OF Belediyemizin üzerinde fabrikalar kurulabilecek arsaları varken, bu parayla (17.5 milyonla) fabrikalar kurularak, hem belediye ye gelir elde edilir, hem de bölge halkına istihdam sağlanmış olur.

NERDE VERİLEN SÖZLER!

Diğer taraftan İlçemizin girişi ve çıkışları kasaba giriş çıkışı durumunda iken, Of'umuzun acil olarak kapalı bir halk pazarına ihtiyacı varken bu proje niye? Her şeyden önemlisi sabah namazına giden vatandaşlarımız, sabah erken saatlerde dükkânlarını açan esnaflarımız, okula giden yavrularımız hemen hemen her gün köpek sürüleriyle karşılaşıyorlar. İlçemizde yetişkinler ve çocuklarımız bu kadar tedirgin ve korku içerisinde yaşıyorken 8 yıl önce sözü verilmiş olup çözümü çok basit olan köpek barınağının sözünü yerine getirmeyerek başka macera aranmasını yersiz ve samimiyetsiz bulduğumuzu kamuoyuna arz ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90