banner102

Paranın ağırlığı değerinden fazla!

Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatı Ağustos ayı ilçe divan toplantısında konuşma yapan İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral, madeni paranın hurdasının değerinin kendi değerinden fazla olduğunu söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Ağustos 2021 Cuma 15:14
Paranın ağırlığı değerinden fazla!

Ülkemizdeki faize dayalı adil olmayan ekonomik sistemin sıkıntılarını dile getiren Saadet Partisi Of İlçe Ekonomiden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral, bu ekonomik sitemin zengini daha fazla zengin yapıp orta sınıfı yok ederek fakiri daha fazla fakir yaptığını söyleyerek ekonomideki çarpık durumu ilginç bir örnekle şu şekilde ortaya koydu:

KENDİSİ 105 HURDASI 240 TL

“105 TL tutarındaki 5 kuruşluk madeni para 6 kg yapıyor. Bunu hurdacıya maden olarak götürdüğünüzde madeni değeri 240 TL yapıyor.  Yani 5 kuruşları biriktirip hurda diye satın daha çok paranız oluyor.  Aynı şekilde cebimizdeki 1 TL madeni paranın maliyeti 0,60 kuruş. Adil olmayan bu ekonomik sistemdeki çarpık tablonun ne memleketimize, ne de vatandaşlarımıza faydası yok. Tabiî ki bu adil olmayan ekonomi düzende zenginliğine zenginlik katan kişileri saymazsak.”

VATANDAŞI ZAMLA DOYURDUNUZ

Her vatandaşın zaruri tüketim ürünü olan ve olmazsa olmazlar arasında yer alan elektrik zamlarına da değinen Saral,“İktidar maalesef ekonominin dünya sıralamasında en üst seviyelerde olduğunu ısrarla söylese de vatandaşımız için bu söylemler artık bir değer atfetmiyor. Çünkü vatandaşın belini bükecek ve ödemeyi yapamayacak derecede bir ekonomik dar boğaza soktukları için söylemler bir işe yaramıyor. Vatandaş kendi cebine ve derdine bakıyor. Bakınız her vatandaşın olmazsa olmaz tüketim ürünü olan elektrik 2021 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan çeyrekte tüm abone grupları için fiyatlarına %15 zam geldi. 2021 Ağustos ayında evler 0,9156 TL’den, iş yerleri ise 1,2175 TL'den elektrik kullanacak. 2021 yılı toplamında ise elektriğe %21,90 zam yapılmış oldu. 2021 yılının ilk çeyreğindeki %6’lık zamla iş yerleri için elektrik birim fiyatı 1,06 TL, evler için ise 0,80 TL olmuştu.” diyerek 2016 yılından bugüne elektriğe evlerde %122, iş yerlerinde ise %193 zam yapıldığını söyledi.

KURTULUŞ ADİL DÜZENDE

“Evini zor geçindiren ve gecesini gündüzüne katarak çalışan vatandaşın maaşından yüzde 35 e kadar kesen bu çarpık vergi sisteminin, birçok zenginin vergi borcunu affetmesi ne kadar gayri adil olduğunun göstergesidir.” diyen Mustafa Saral, “Vatandaşlarımızın refah içinde yaşamalarının tek çaresi adil ekonomik düzenin kurulmasıyla olacaktır. Bunun için de Milli Görüş’ün tek siyasi temsilcisi olan Saadet Partisi’ni iktidara taşımalıyız.” dedi.

Son Güncelleme: 29.08.2021 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90