banner102

SORUNLARI BİZ ÇÖZERİZ!

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, İl Başkanı Cevat Kurt’un katılımı ile gerçekleştirdikleri Ağustos ayı İlçe Divan Toplantısında yaptığı konuşmada ilçedeki bütün sorunlara hakim olduklarını ve sorunları sadece Milli Görüş anlayışındakilerin çözebileceğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Eylül 2022 Perşembe 18:36
SORUNLARI BİZ ÇÖZERİZ!

Konuşmasının başında mahallelerdeki sorunlara değinen İlçe Başkanı Muratoğlu, “ Bizler her hafta düzenli olarak en az iki mahallemizi ziyaret edip mahalle sakinlerinin mahalle ile ilgili sorunlarını dinleyerek not ediyoruz. Düzeltilmesine vesile olmak içinde somutlaşan sorunları haberleştirip medyaya servis ediyoruz.” Diyerek şu açıklamaları yaptı:

MAHALLELERDE ALTYAPI SORUNU VAR

“Mahallelerdeki ortak sorunlar; yol, su ve iletişim hatlarını içerisine barındıran ALTYAPI sorunları. Bu sorunları muhalefette bulunan parti olarak sadece yetkililere duyurma adına haberleştirip çözülmesi için ön ayak oluyoruz. Belediyeyi kazandığımızda ise bu sorunları fiili olarak en kısa sürede çözeceğiz. Koskocaman iktidarın çözemediğini siz nasıl çözeceksiniz diye düşünenler olabilir. Bizler Milli Görüşçüler olarak tekeden süt çıkartan teşkilatçılarız. Şeffaf, adil ve liyakat esaslı çalıştığımızda sorunlar otomatik olarak düzelecektir. Çünkü Ülkemiz Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki çok zengin. Sadece adalet olmadığı için bu zenginlik belirli kesimin tekelinde kullanılıyor, gerisi madden ve fikren yoksullaştırılıyor.

ATATÜRK BULVARI PROJESİ

Proje Of’un çehresini güzel gösterme adına güzel bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  İnsana hizmet odaklı yapılan her projeye destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.

Aynı projenin benzerleri farklı ilçelerde ve Trabzon Merkezde de yapılıyor. Trabzon’da yapılan çalışmalarda ne esnaf nede vatandaş rahatsız etmeden yapılmaya en üst seviyede özen gösteriliyor. Oysa İlçemizde yapılan çalışmalarda hem esnafımız, hem de vatandaşımız gereğinden fazla rahatsız ediliyor. İskele kuruluyor bazen günlerce çalışma yapmadan duruluyor. Kaldırımlar bazen hızlı bazen günlerce çalışma yapmadan duruluyor. Esnafların önü vurdumduymaz çalışma şekliyle kapatılıp mağdur ediliyor. Oysa bütün bunlar ne esnafı nede vatandaşı mağdur etmeden yapılması mümkün olan işler.

Yaz aylarını hasat ayı olarak gören bulvar esnafı bu yılı maalesef bu görsel projenin mağduru olarak geçirdiler. Biraz hassasiyet gösterilseydi bu mağduriyet büyük ölçüde önlenebilirdi.

Bizler belediyeyi aldığımızda bu ve benzeri görsel projeleri esnaf ve vatandaşımızı rahatsız etmeden, önceliklerimizin arkasına koyarak gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Misalen her vatandaşın ilk sorun olarak gördüğü otopark sorunu varken görsel projelere öncelik vermeyeceğiz. Esnafımızın iş yapmama, altyapı vb sebeplerden dolayı mağdur olma sorunlarını önceleyip onları çözeceğiz. Vatandaşlarımızın her açıdan huzurlu yaşayabileceği bir ilçe inşa etmeye gayret edeceğiz.

TEMİZLİK SORUNU

Özellikle ilçe merkezinde kurulan pazarcı esnafın bıraktığı çöpler mahalle sakinleri için büyük sorun oluyor. Bu konuda belediye güzel bir çalışma yapıp her pazarcı esnafının kendi çöplerini toplamasını kural haline getirerek bazılarına ceza kesti. Fakat bu çalışma uzun sürmedi. Birkaç haftadan sonra aynı çöp sorunu ile mahalle halkı karşı karşıya kaldı. Daha önceden de her hanenin belirli saatlerde belirli yerlere çöplerini bırakma kuralını getirmiştiler. Bu da çok uzun sürmedi.  

Temizlikçi görevlilerimiz elinden geleni yapıyor, fakat maalesef yeterli olmuyor. Birçok alanda gün boyunca çöpler ortalıkta duruyor. Somut bir örnek olarak; Cuma namazı saatinde Çarşıbaşı camiinin dışarıdaki abdest alma yeri maalesef çöpten geçilmiyordu. Bazı çöp konteynırlarının etrafı çöp yığını haline geliyor… Boşaltılan çöp konteynırları belirli aralıklarla yıkanmadığı için maalesef çok fazla koku saçıyor. Bu kırsal kesimlerdeki mahallelerde daha fazla sorun oluşturuyor.

Bizim belediyecilik anlayışımızda temizlikten önce kirletmeme anlayışı vardır. Biz göreve geldiğimizde İlçemizin kirlenmemesi için gerek eğitim programları, gerekse görsel uyarılar ile bu konuda her türlü gayreti ortaya koyacağız.  Temizlik konusunda da kalıcı önlemler alıp temiz bir Of’u inşa edeceğiz.

  HASTANE PROJESİ

İlçemize güzel bir hastane yapıldı, tamamlanmak üzere. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Birçok hasta ve yakınlarının büyük umudu olan bu yeni hastaneye geçişler başladı. Geçişlerle birlikte gerek su gerekse elektrik hatlarında bazı sorunlar ortaya çıktı. İnşaAllah en kısa zamanda sorunsuz şekilde yeni hastanemiz aktif hale gelir ve şifahane olarak bölge halkına hizmet eder.

Bizim belediyecilik anlayışımızda Hastaneler ticarethane mantığından çıkıp şifahane olarak hizmet vereceklerdir. Toplumu hasta eden bütün etkenleri yetkilerimizi sonuna kadar kullanarak yok etmeye çalışacağız. Git-yine gel mantığını değil, şifa bul daha gelme anlayışını hakim kılacağız.

İlçemiz ve mahallelerinin bu ana konular dışında birçok sorunlarının olduğunu biliyoruz. İnşaAllah önümüzdeki yerel ve sonrasındaki belediye seçimlerinde bu sorunları dillendiren konumdan çıkıp çözen konuma geçeceğiz. Buna inancımız tam olduğu gibi alnımız ak, yolumuz Hak, geleceğimiz pak olur diye dua ediyorum. “

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90