banner102

YANDAŞ MEDYA HÜKÜMETİ GEÇTİ!

İnanç özgürlüğü paketi adı altında bir düzenlemeyi gündeme taşıyan Hükümet, henüz bir işlem yapmazken, hükümet yandaşı! malum medya icraat yapılmışçasına ‘öğretmenler artık başörtüsü ile derse girebilecek’ başlığı altında haber yaptılar.

13 Ağustos 2013 Salı 18:17
YANDAŞ MEDYA HÜKÜMETİ GEÇTİ!

Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat sonrası disiplin cezası almış, görevden el çektirilmiş, memurların tekrar başvurmaları halinde görevlerine iade edileceğini söylüyor. Ancak, bu açıklamaları aslı ile alakasız şekilde gazete ve web sitelerinde yayınlayan medyanın, hükümete yalakalık mı yapıyor, sorusunu akla getiriyor.

Malum medyada ‘öğretmenler artık başörtüsü ile derse girebilecek’ deniyor. İşte bu bilgi yanlış. Bilindiği gibi, devlet memurları kanunu ve bakanlıkların yönetmeliklerinde hâlâ başörtüsü ile derse girebilme, başörtüsü ile çalışmanın önü tıkalı. Bu konuda hükümet geçtiğimiz günlerde inanç özgürlüğü paketi adı altında bir düzenlemeyi gündemine almış, fakat bununla alakalı bir faaliyet yapmamıştı. Yani mevcut durumda başörtüsü yüzünden görevden el çektirilmiş, disiplin cezası almış birinin tekrar görevine iadesi sonrası olay başkalaşacak gibi. Başörtüsü ile derse girmek isteyen mağdur öğretmenin önüne tekrar tutanak konabilir. Kanuna ve mevzuata göre durum hâlâ böyle. Bu konuda bir düzenleme yok. Medyanın yanlış bilgilendirmesi var. Sıkıntı ise hâlâ ilgili mevzuata ve kanunlara müdahale edilmemesinde. Yıllardır milletin oyları ile iktidarda olan muktedirler, nedense bir türlü başörtüsü ile ilgili ciddi bir düzenlemeye imza atamadılar. Ya liberallerden, ya AB’den veya başka güçlerden çekinen iktidar, her seçimde oy topladığı başörtüsünü bu seçim öncesi tekrar mağdurların önüne getirecek mi bilemiyoruz. Ancak şu anki duruma göre değişen bir şey yok. Sadece medyanın bir safsatası.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından MEB resmi web sitesinde yer alan yalanlama açıklaması medyada yer alan haberlerin tam tersini ortaya koyuyor. Üstelik yalanlama açıklamasında reddetmenin yanında asla böyle bir şey düşünülmüyor, ifadeleri de yer alıyor.

İşte MEB yalanlama açıklaması:

MEB'in Başörtülü Öğrencilere Af Çıkaracağı Haberlerine Yalanlama

BASIN AÇIKLAMASI

Bugün bazı televizyonların ana haber bültenlerinde ve gazetelerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın,  geçmişte başörtüsü sebebiyle eğitimlerini yarım bırakan üniversite öğrencilerine yönelik bir af çalışması yaptığı yönünde haberlere yer verilmiştir.

Bir öğrencinin AK Parti İletişim Merkezi (AKİM)'ne sorduğu bir soruya verilen cevaptan yola çıkarak hazırlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yönde çıkan haberler, son günlerin gündemine uygun olarak özel hazırlanmış asparagas haberlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir af çalışması söz konusu değildir.

Hele hele, bu yönde bir kişiye ya da bir kitleye özgü herhangi bir af çalışması asla düşünülmemektedir.

Öğrenci affı ile ilgili Bakanlığımızın görüşlerini Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç.Dr.Hüseyin  Çelik geçmişte defalarca vurgulamış ve sık sık çıkarılan afların eğitimi yozlaştırdığını belirtmiştir.

Bütün bunlara rağmen TBMM gündemine bu yönde bir teklif gelmesi durumunda Bakanlığımızın milli iradenin vereceği karara ipotek koyması söz konusu bile olamaz. Kamuoyunun çıkan haberleri bu açıklamalar ışığında yeniden değerlendirmesini diler saygılar sunarız.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

İlgili yönetmelikte yer alan ‘başı açık’ ifadesinin olduğu kısım aşağıdaki gibi yürürlükte ve aktifliğini koruyor!

‘Elbise, pantolon, etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır’

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 19.08.2013 08:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90