banner102

Sosyal medya facebook, twitter ve whatsapp gibi hayatımıza sonradan giren bir teknoloji. Bu alanda insanlar hem hemen her şeylerini paylaşmakta. Kimisi aile fotoğraflarını kimisi aile içi özel bilgilerini vb. gibi kendisine ait olan kişisel bilgilerini bu alanda kullanmaktadırlar.

İnsanlarımız paylaşıyor da ondan sonra başlarına olmadık sıkıntı çıkıyor çık işin içinden artık.

Benim bu yazımda üzerinde durmak istediğim konu bu özel bilgilerin sonradan art niyetli insanların eline geçiyor ve kullanılmaya başlanması.

Bu art niyetli insanlar bu bilgi ve fotoğraflar doğrultusunda karşıdaki insandan bazen para talep ediyor bilgi ve fotoğrafların yayılmaması karşılığında yada bu bilgi ve belgelerin karşılığından kendisiyle olması lazım geldiğini aksi durumda bu bilgi ve fotoğrafların yayılması ile tehdit etmektedir.

Basına yansıyan diğer bir sıkıntıda bu sosyal medyayla evli hanımların başka erkeklere bakması durumu var. Böyle yüzlerce olay vuku buldu bu ülkede. Bazı art niyetli erkekler sosyal medya üzerinden TAKİP ETTİKLERİ EVLİ KADINLARI TUZAĞINA DÜŞÜREREK KENDİLERİNE KAÇIRMAKTADIR.

Hatta durum o kadar sıkıntılı ki bir erkek birden fazla kadını kaçırarak bu kadınları ne amaçla kullandığı bilinmemektedir.

Demem o ki bu sosyal medya dikkatli kullanılmalıdır. Akdi durumda çok sıkıntıyla karşılaşabiliriz. Bir örnek vermek gerekirse basına düşmüş bir haberde bir evli adam yediye yakın evli kadını kaçırdığı anlatılmakta.

KONUNUN BİR DE ÇOCUK AYAĞI VARDIR.

Burada anlatmak istediğim çocuklara karşı bir yönüyle çıplaklık nedeniyle ahlaklarının bozulması bir yönüyle de aru edilmeyen saldırılara maruz kalabilir. Yani ülkem geneli mesela mavi balına oyunu her ne yapılsa da asla onu bilgisayara geldikten sonra kaldıra mıyorsunuz. Böyle mavi balina ve daha başka siber saldırı niteliği olan başka oyunlarla da çocuklarımız büyük tehlike altında olduğunu hatırlatmak isterim. Bu mavi balina oyunuyla ne kadar çocuğumuz intihar etti herhalde biliyorsunuzdur.

Ayrıca bu sosyal medya ile sıkıntılardan biri de yukarıda yazdım çocuk bilgisayarın başına geçtiğinde eğer yalnızsa karşısına çıkacak olan çıplak fotoğraflar kendisinde belli bir yaşta gelişmesi beklenen cinselliğin çok erken yaşlarda harekete geçmesine ve neticede de çocuklarımız Allah muhafaza art niyetli insanların eline geçebileceğini de unutmamız lazım gelmektedir.

Ayrıca çocuklarımız yasa dışı kimselerin eline geçebileceğini de unutmamamız çocuklarımızın o bakıma muhtaç olduğu dönemlerde çok önemlidir. Yasa dışı insanlar sosyal medya üzerinden insan devşirmeye çalıştığı bilinmeyen bir konu değildir.

İşin bir de dini boyutu vardır ki bu diğerlerinden daha az önemli değildir. Art niyetli insanlar çocuklarımızın doğuştan gelen Allah'a iman duygularını zedelemek için ne oyunlar oynadıklarını bilmiyor değiliz. İnternette ki çizgi filmlerle çocuklarımızda ki o saf imanı zedelemek adına nasıl başka varlıkların ilah gibi değerlendirildiği ve çocuklarımıza bilinçaltına empoze ettiklerini biliyoruz.

Tüm bu kısa da olsa yaptığım açıklamalardan sonra şunu önemle hatırlatmak isterim; Kullandığınız internette tam koruma olmasa bile aile ve çocuk muhafaza sistemi altında filtlemeler vardır. Onları kullanabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız internete girdiğinde kesinlikle çocuklarınızın yanında olmalısınız. Ve en önemlisi benim işim var çocuk kendi başına girsin demeyin.

Bilin ki birileri seni gözetliyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90