banner102

Of’ta geleceğin sporcuları için öğrencilere yetenek testi uygulandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanarak yürürlüğe giren iş birliği protokolü kapsamında 81 il ve ilçelerinde gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ülke genelinde devam ediyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Haziran 2023 Cumartesi 19:11
Of’ta geleceğin sporcuları için öğrencilere yetenek testi uygulandı

Bu kapsamda Of’ta ilk etapta ilkokul 3 ve 4. Sınıf düzeyinde 2300 öğrenci arasında spor yetenek taraması yapıldı. İlk tarama sonucunda 162 öğrenci yetenek taramasından geçerek başarı elde etti. Bu öğrencilere haftada 3 gün Of İlçe Kapalı Spor Salonunda Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından eğitimler verilerek çalışmalarını sürdürdü.

Çalışmalarını devam ettiren 162 öğrenciye Of’ta 2.test uygulanarak istatistiki bilgiler öğrencilerin karnelerine işlenerek öğrencilerin gelişimi takip edilecek. Öğrencilerin Test ve Ölçüm parametreleri bilim kurulunun belirlemiş olduğu formüller ile değerlendirilerek spora olan yatkınlıkları belirlenmektedir. Seçilen öğrenciler arasından geleceğin milli sporcuları seçilecek.

Of İlçe Kapalı Spor Salonunda yapılan yetenek tarama testine katılan Of İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu öğrencilere başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90