banner102

Vakıf mana itibariyle sahip olduğu mülkiyetin gelirlerini Allah için fakir fukaraya dağıtılması amaçlı malların vakfedilmesi. 

Dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar bir vakıf medeniyetidir. Osmanlılarda gerek yöneticiler gerekse zenginler sahip oldukları mülklerinin gelirlerini fakir fukara dağıtmak için vakf ederlerdi. Yada bir okul açarlardı da bu okulda okuyan ihtiyaçlı çocukların giderlerine harcanmak için sahip oldukları mülklerini vakf ederlerdi. Vb. gibi...

Ülkemizde vakıf hizmetleri Vakıflar Genel Müdürlüğünce takip edilmektedir. Bu gayeyle güzel şehrim Trabzon'un Vakıflar Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettim. Müdür İsmet Beyle güzel bir sohbet etme fırsatı buldum. Kendisinden Vakıflar Bölge Müdürlüğünün hizmetleriyle ilgili bilgi aldım. Allah razı olsun Müdür Bey tüm gayretini bölgemizdeki vakıfl çalışmalarına adamış.

Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz görev alanlarında gerek tadilat ve gerekse fakir fukaraya yardımcı olmak adına vb. gibi alanlarda olmak üzere büyük hizmetler yapmaktadır. 

Tadilat olmak üzere şehrimden birkaç örnek vereyim. Tarihi camilerimizden Tavanlı Camii ve tarihi Ayasofya camisi vb. gibi...

Fakir fukaraya yardım adına kuru gıda yardımı olarak yaklaşık bin aileye kuru gıda dağıtılmakta olduğunu söyledi. Sıcak yemek yardımı hakkında ise yaklaşık bin aileye sıcak yemek dağıtıldığı söyledi. 

Ayrıca ihtiyaçlı öğrencilere dağıtılmak üzere yaklaşık yüz öğrenciye öğrenim bursu verdiklerini söyledi. Allah razı olsun.

Bir müddet sonra tarihi camilerimizden iskender Paşa camimizin vb. gibi  ise tadilata alınacağını söyledi.

Buradan anladığım Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz vazifesini hakkıyla yapmaktadır. Allah hizmetlerini bereketlendirsin inşallah.

Şehrimde ayrıca özel kamu hizmeti yapan vakıflarımızda vardır. Bunlardan sizlere Anadolu Gençlik Derneğini verebilirim. Bu ve bunun gibi vakıflarımızda genellikle öğrenci kardeşlerimize hizmet vermektedir. Allah hizmetlerini daim eylesin.

Tabi burada şunuda yazmak gerekmekte tüm bu özel vakıflarda Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün çatısı altında hizmet vermektedir.

Devletin tüm imkanlarını kullanarak Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün imkanlarını maddi olarak desteklemesi gerekmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün imkanları arttıkça yapılan yardımlarda o oranda artacaktır.

Burada şöyle bir şeyde var. Evlatlarımız ve halkımız vakfın ne olduğunu pek bilmemekte. Bu konuda halkımızın aydınlatılması adına tanıtım programları yapılması lazım gelmektedir. Bu amaçlı tanıtım filmleri ve diziler yapılabilir. Bu amaçla zenginlerimizin vakıf çalışmalarında bulunması da sağlanması mümkün olacaktır.

Bu kadar önemli bir konuda iş sadece devletimize bırakılmaması lazım gelmektedir. Zenginlerimizde bu konuda ellerini taşın altına koyması lazım gelmektedir. Eğer bu sağlanması mümkün olursa böylece ihtiyaçlı ailelere yapılacak yardım da da büyük oranlarda bir artış olacaktır. Bu ülkede çok büyük zenginler var. Onlarda bu konuda ortak paydaş olabilir.

Haydi herkes imkanı ölçüsünde vakıf çalışmalarında bulunmaya...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90