banner102

Kur'an-ı Kerim milletler içerisinde özellikle Yahudiler üzerinde durur. Kuranda beni İsrail ve Yahudi gibi deyimlerle Yahudilerden bahseden yüzlerce ayeti kerime vardır. Nisa süresi 155. ayette Yüce Allah Yahudilerden şŸöyle söz ediyor: “Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın ayetlerini inkar etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “kalplerimizi kılıflanmışŸtır” demeleri sebebiyle onlara lanet ettik, türlü belalar verdik. Küfürleri sebebiyle Allah kalpleri üzerine mühür vurmuşŸtur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.”

Yine bakara süresinin 96. ayetine göre Yahudiler bu dünya hayatına bütün insanlardan daha düşŸkündürler. Dünya hayatına olan tutkuları, tevhit inancına sahip olan Müslümanlara düşŸmanlık beslemelerine sebep olmaktadır.

Yahudiler katı  kalpli insanlardır.  Bakara süresi 74 ve maide süresi 13. ayeti kerimeye göre Yahudilerin kalpleri taşŸ gibi katılaşŸmışŸtır. Katı kalplilik onların nesilden nesile aktarılan psikolojik tutumudur. Yahudilerin hakka karşŸı kibir yapmaları onları iman edenlere karşŸı azılı düşŸman haline getirmektedir.                                    

Yüce Allah maide süresi 82. ayetinde Yahudilerin düşŸmanlıkları hakkında Müslümanları uyararak şŸöyle buyuruyor: “insanların, iman edenlere düşŸmanlık bakımından en şŸiddetlisini, (en azılısını) Yahudiler ile Allah’a ortak koşŸanları bulacaksın. “

Yine maide süresi 64. ayetinde yüce Allah onların bozguncu olmaları ve devamlı savaşŸ ateşŸi yakmaya meyilli olmalarını gündeme getirirken, düşŸmanlık duygularına büründüklerine işŸaret etmektedir. 

Yahudiler kendilerinden başŸka kimsenin doğŸru yolda olamayacağŸı fikrini fanatik bir şŸekilde savunmaları bu düşŸmanlığŸa katkıda bulunmaktadır. Hz. Peygamberimize kadar Yahudi geleneğŸinde haksız yere peygamberleri öldürme ve öldürmeye teşŸebbüs etme alışŸkanlığŸı olduğŸunu görürüz. Tahrif edilmişŸ kitaplarına yer alan ifadelere dayanarak Yahudiler dünya milletleri arasında kendilerini seçilmişŸ kavim olarak görmektedirler.1
Yahudiler inançlarına göre dini bakımdan kendilerinden olmayan kimselere hangi yol ve şŸartta olursa olsun kötülük yapmak farzdır. EğŸer öldürmeye gücü yeterlerse öldürürler. 

Yapamazlarsa mallarını kastetmek, hırsızlık yapmak, çeşŸitli hile, tuzak ve desiseler kurarak ellerinden gelen zararı yapmaya çalışŸırlar.     

Din, ahlak ve adalet anlayışŸları yalnız kendilerine has olan,muharref Tevrat dini müstesna, bütün dinlere ve insani değŸerlere düşŸman olan bu millet, insanlığŸın muzdarip olduğŸu bütün rejim ve cereyanların da kaşifi olmuşŸtur.

İşŸte tarihte bu tutum ve davranışŸlarından dolayı Yahudiler 1290da İngiltere’den, 1392 yılında Fransa’dan, 1492de İspanya’dan ve 1497′de Portekiz’den kovulmuşŸlardır. 2

Hz. Peygamber (s.a.v.) 624 yılında Medine’de Yahudilerle barışŸ içinde yaşŸamak için anlaşŸmalar yaptı. Fakat Yahudiler her fırsatta Müslümanlar arasında fitne ve fesat çıkarak Müslümanları birbirine düşŸürmeye çalışŸtılar. Böylece peygamberimiz (s.a.v.) emri ile Medine’den ilk kovulan 700 kişŸilik beni kaynuka Yahudileri olmuşŸtur.

Ayrıca Peygamber efendimiz de Yahudilerin kötülüklerine ve Müslümanlara olan düşŸmanlıklarına işŸaretle bir hadisi şŸerifinde “Bir Yahudi, bir Müslüman’la başŸ başŸa kalmaya görsün onu mutlaka öldürmeyi içinden geçirir”diye buyurmuşŸtur. 

Yahudiler birçok peygamberi öldürdükleri gibi peygamber efendimizi de öldürmek istemişŸlerdir. Ona büyü yapmışŸlar ve onu zehirlemişŸlerdir. Kendileri gibi şŸiddetli düşŸman olan müşŸrikleri de defalarca ona karşŸı kışŸkırtarak harbe kaldırmışŸlardır. Kıyamete kadar Allah’ın ardı arkası kesilmeyen laneti onların üzerine olsun.

Yüce Allah Maide Suresi 51.Ayetinde Müslümanlara,(Yahudilerden dost edinilemeyeceğŸini beyanla) şŸöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin; onlar yalnız birbirlerinin dostudurlar. İçinizden her kim onlara yardaklık ederse muhakkak onlardan sayılır. Allah ise zulmedenleri doğŸru yola çıkarmaz.”

Sözlerimi şžura Süresi Ayet 39’da Yüce Allah Müslümanların temel vasıflarını belirten ayet mealiyle bitirmek istiyorum: “O Müslümanlar ki Onlardan biri bir saldırıya bir haksızlığŸauğŸradığŸında aralarında yardımlaşŸarak üstesinden gelirler” 
Hz,Ebubekir’den; Allah Resul’ünün şöyle duydum: İnsanlar bir zalimi görüp de elinden tutarak mani olmazlarsa Allah’ın onlara kendi katından umumi bir azap göndermesi yakındır.
Yüce rabbim Müslümanları her türlü fitneden ve tefrikadan korusun Müslümanlara birlik ve beraberlik şŸuuru ihsan etsin. Bu duygu ve düşŸüncelerle Allaha emanet olun.
Hayırlı Ramazanlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90