banner102

Başkan Sarıalioğlu 6 aylık maaşını depremzedelere bağışladı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu 6 aylık maaşını depremzedelere bağışladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Şubat 2023 Perşembe 14:45
Başkan Sarıalioğlu 6 aylık maaşını depremzedelere bağışladı

Türkiye’nin yaşadığı deprem afeti sonrası tüm vatandaşlar tek yürek oldu. Az çok demeden herkesin elinden geleni yaptığı depremzedeler için Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da 6 aylık maaşını bağışladı. Türkiye’nin büyük bir afet yasadığını belirten Sarıalioğlu, zor günlerin ancak dayanışma içinde atlatılabileceğini söyledi.

"Herkesi, imkanı ölçüsünde bağış yapmaya davet ediyorum"

Türkiye’nin dünyada az rastlanan bir afet yasadığını dile getiren Başkan Sarıalioğlu, "6 Şubat tarihinde maalesef karanlık bir güne uyandık. Deprem 10 ilimizi 13 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi. Depremin ilk anından itibaren devlet ve millet büyük bir dayanışma örneği ortaya koydu. Bizde hemen is makinelerimizi ve personelimizi bölgeye yönlendirdik. Ardından kaymakamlığımızla ortak yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımız tabi bu noktada yardımseverliklerinin essiz bir örneğini gösterdi. Kısa surede toplanan yardımları peyderpey deprem bölgesine gönderdik. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Evet çok büyük bir yıkım yasadım ama halkımızın göstermiş olduğu bu dayanışma gerçekten nasıl büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Bunun için Türkiye’deki bütün vatandaşlarımıza ve Oflu hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz ama bu süreçten sonra da insanlarımızı imkanları ölçüsünde yardım yapmaya davet ediyorum. Bende 6 aylık maaşımı depremzedelerimiz için bağışlıyorum. Bu aziz millet için ne yapsak azdır" dedi. 

Türkiye’nin bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ifade eden Başkan Sarıalioğlu, "Türkiye olarak bugüne kadar birçok insanımızı depremde kaybettik. Maalesef bu son yaşanan afet bir kez daha bize bunu gösterdi. Her ne kadar önlem alsak da maalesef bu kaybettiğimiz canları geri getirmiyor. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bir daha bu acıların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz" diye konuştu.

"Omuz omuza bu sureci atlatacağız"

Devletin ilk andan itibaren vatandaşın yanında yer aldığını dile getiren Başkan Sarıalioğlu, "Devletimiz vatandaşı için elinden gelen gayreti göstermektedir. Tabi bazı aksaklıklar olabilir. Depremin büyüklüğünü düşündüğümüzde nasıl bir tabloyla karsı karsıya olduğumuzu görmekteyiz. Ama basta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet görevlileri geceli gündüzlü çalışmaktadır. Vatandaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz tam bir dayanışma içerisinde çalışmaktadır. Bu kotu günleri omuz omuza vererek kısa surede atlatacağımıza inancımız tamdır.  Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90