banner102

Kan Grubunuzu Biliyorsanız..

2012 yılının Şubat ayında haber yaptığımız "Kan gruplarının hangi özelliğe sahip olduğunu biliyor musunuz?" başlıklı haberi bu saat itibari ile 105737 kez tıklandığı ve haberlerimizin içinde en fazla yorum alan haber olduğu için yeniden yayınlıyoruz.

13 Temmuz 2017 Perşembe 09:16
Kan Grubunuzu Biliyorsanız..
Sizlerde eğer kan ihtiyacı olanlara yardımcı olmayı düşünürseniz, cep telefonu ve memleketinizin ismini yazıp ister bu habere yorum yazarak, isterseniz özelden 0 532 395 9088 nolu telefona whatsapp tan yazarak kan grubunuzu paylaşabilirsiniz. Sizlerin izni dahilinde Türkiye'nin hangi il ve ilçesinde kana ihtiyaç duyarlarsa bize ulaşacaklar ve bizde sizin izninizle bağlı bulunduğunuz yerdeki kan ihtiyaçlısını size yönlendireceğiz. 

0 RH pozitif Her 100 kişŸiden 40'ı
0 RH Negatif Her 100 kişŸiden 7'si
A RH Pozitif Her 100 kişŸiden 34ü
A RH Negatif Her 100 kişŸiden 6sı
B RH Pozitif Her 100 kişŸiden 8´i
B RH Negatif Her 100 kişŸiden 1´i
AB RH Pozitif Her 100 kişŸiden 3´ü
AB RH Negatif Her 200 kişŸiden 1´i

 
Kan gruplarına göre kişŸilik tahlili

O grubu: Kendine güven, cesaret.
A grubu: Sinirli ve hassas.
B grubu: Uyumlu ve yaratıcı.
AB grubu: En çekici ve ilginç…

En cesur ve güçlü “O” grubu


Bu kan grubu taşŸıyan herkes gücü, dayanıklığŸı, kendine güveni, cesareti, sezgiyi ve tanrı vergisi bir iyimserliğŸi genetik hafızalarında taşŸırlar.Melodik mizaç özelliğŸine sahiptirler. Bunlar yaşŸamın tadını en iyi çıkaran, dünya nimetlerinden en genişŸ biçimde yararlanan kişŸilerdir. Hayati bir melodi gibi yaşŸar ve kavrarlar.

İçinde bulundukları ortama çok iyi uyum gösterirler. Tüm insanlarla ve bütün varlıklarla anlaşŸırlar. Onlara ters düşŸmeden, olumlu ilişŸkiler kurmayı başŸararak yaşŸarlar. Bu engin uyum düzeni içinde, önlerine sunulan olanaklardan rahatlıkla yararlanırlar.

Amaçladıkları sonuca, büyük uğŸraşŸlara kalkışŸmadan, kolayca ulaşŸırlar. Onların bu başŸarılarındaki en büyük etken, dışŸ dünyayla, sudaki hidrojenle oksijen gibi uyumlu olmalarıdır.

Modaya, havaya, zamana hemen uyuverirler. Herhangi birine çok değŸişŸik ve ters gelebilecek bir ortam düşŸünelim. Onlar bu ortam içinde dağŸılıp şŸaşŸırmaz, ürküp sinmez, bir köşŸeye çekilip donup kalmazlar. Hemen uyum gösterirler. Sivri ve uç düşŸünceleri, aykırı fikir ve eğŸilimleri yoktur. SağŸlıklı bir bünye ve iyimserlikle desteklenmişŸ liderlik özellikleri (güç, etki, güvenirlik) ve başŸarı için gerekli güdüler size kalan 0 grubu mirasıdır.

En paylaşŸımcı “A” grubu

Kalabalık insan toplulukları ve yerleşŸik ama daha kırsal yaşŸam gerilimleri başŸ edebilmek üzere ortaya çıkmışŸtır. Psikolojik özelliklerinin bazıları, kalabalık çevresel kitlelerin ihtiyaçlarına katlanabilmekle gelişŸir. Uyumlu mizaç özelliğŸine sahiptirler. Bu grup içinde yer alanlar, duyan, hisseden, sürekli olarak araşŸtıran, çevrelerindeki kişŸiler ile bağŸlantı ve uyum sağŸlamaya çalışŸan kişŸilerdir. DışŸ dünyadaki tüm değŸişŸikliklere karşŸı duyarlıdırlar. Ancak aşŸırı duyarlılıkları, çevrelerinde büyük uyum güçlüğŸüne düşŸtüklerinde onların geriye doğŸru kaçmalarına ve içlerine kapanmalarına neden olur.

Uyumlular, içinde bulundukları toplumun en ilgi çekici ve en renkli varlıklarıdır. Ancak dayanma ve uyum sağŸlama yeteneklerinin yetersiz kaldığŸı ortam ve koşŸullarda çözülürler. Acınacak, zavallı insanlar olurlar.
Büyük bir olasılıkla, bu oluşŸumun içindeki bireyde olması gereken en önemli özellik, paylaşŸımcı yapıdır. İlk A´lar, karmaşŸık bir hayatın meydan okumalarına karşŸı duyarlı, kurnaz, istekli ve akıllı olmak zorundaydılar.
Ancak bütün bu niteliklerin tek bir yapıda toplanması gerekiyordu. Belki de bu bugün bile A´ların daha gerilimli bir yapıya sahip olmalarının bir nedenidir. Sıkıntılarını içlerine atarlar. Fakat patladıklarında da dikkatli olmalısınız. O gruplarının çok başŸarılı olduğŸu gerilimli ve sıkışŸık liderlik pozisyonlarına A´lar pek uygun değŸildir. Bu onların lider olamayacakları anlamına gelmiyor. Ama içgüdüsel olarak, çıkar gözeten liderliğŸi istemezler. A kan grubunda diğŸer gruplardan daha az grip görüldüğŸü bilinmektedir. Ayrıca virüslerin etkisi, AB grubunda da diğŸer gruplara göre daha azdır.

En uyumlu “B “grubu

Irkların karışŸması, yeni topraklar ve yabancı iklimlerle karşŸı karşŸıya kalan ilk B gruplarının yaşŸamlarını sürdürebilmek için uyumlu ve yaratıcı olmaları gerekiyordu. B grupları yerleşŸik A grupları kadar düzenli ve uyumlu bir konfora gereksinim duymazken O grularından da daha az kararlılık sahibidirler. Bu özellikler B gruplarının her hücresinde mevcuttur. Biyolojik olarak B gruplar diğŸer gruplardan daha uyumludur. Ritimli mizaç özelliğŸine sahiptir. DavranışŸlarında akılcı, sistemli, düzenli ve iradelidir. BaşŸkalarının tepki ve eğŸilimlerini dikkate almaksızın, kendi düşŸünce ve kararları doğŸrultusunda ilerler. Onu bir demiryolu üzerinde giden, önüne çıkan engelleri ezen veya birlikte sürükleyen bir lokamotife benzetebiliriz.

Çevrelerine egemen olmak ve yönetmek isterler. Gözüpek, inatçı, otoriter ve serttirler. Mantık ve irade, onlarda daima duygulardan daha önce gelir. Bu mizaca sahip bulunanların tipi, asker, uzman ve danışŸmandır.
Bir çok yönüyle B grupları bütün olası seçeneklerin en iyisine sahiptirler. A gruplarının zihinsel ve duygusal olarak uyarılmışŸ edimlerinin yanı sıra O gruplarının saldırgan ve keskin fiziksel tepkilerine ait öğŸeleri de içlerinde barındırırlar. B gruplarının farklı kişŸiliklerle daha kolay ilişŸkiye girebilmelerinin nedeni, genetik doğŸaları gereğŸi daha uyumlu olmalarındandır. ܇ünkü kendilerini rekabet ve savaşŸlara karşŸı daha az eğŸilimli hissederler. Onlar diğŸerlerinin bakışŸ açısından da bakabilirler. Empati yetenekleri vardır.

En çekicisi “AB” grubu

Bu grup sinirli ve hassas A´larla dengeli B´lerin birleşŸmesiyle oluşŸmuşŸtur. Sonuç ise tinsel, yaşŸamın özellikle sonuçlarının pek farkında olmadıkları bir takım etkenlerini kucaklayan, biraz parça parça bir karakterdir. Kompleks mizaç özelliğŸi gösterirler. diğŸer üç mizacın tüm özelliklerini, karmaşŸık ve karışŸık bir biçimde bu kümede yer alan kişŸilerde görülür. Bu üç özellik, farklı yoğŸunluklarla bir arada bulununca, kişŸi birbiriyle uyuşŸmaz eğŸilimlerin elinde adeta oyuncak olur.

Böyleleri, dengeleri için gerekli olan dinamik bir düzenleme, güçlü bir irade ve iyi bir disiplinle karşŸılaşŸana değŸin, çelişŸen, karmaşŸık duygu, düşŸünce ve eğŸilimlerin elinde bocalayan, kaprisli, kararsız ve tutarsız bir kişŸi olur çıkarlar. Bununla birlikte çevrelerine önem vermeleri, sosyal tutum ve yargıları önemsemeleri, mantıklı düşŸünme yetisine sahip olmaları gibi olumlu yönleri onları başŸarıya ulaşŸtırabilir.” ܇oğŸu kez onlar detaylarla uğŸraşŸıp kendilerini yormazlar. AB grubu, kan grupları arasında en çekici ve en ilginç olanıdır. Ama onların doğŸal karizması ardında hep kırık kalpler bırakır.

Kan grupları arasında AB çok ender görülür. A grubuyla B grubunun karışŸmasından meydana gelen bu kan grubuna dünya nüfusunun ancak %5 ´i dahildir.Ve de bu grup,kan gruplarının en yenisidir.Bundan 10-12 yüzyıl öncesine kadar böyle bir kan grubu yoktu.DoğŸudaki istilacı güçlerin batıdaki ülkeleri ele geçirmeleri üzerine farklı uluslar birbirlerine karışŸtılar. DoğŸuyla batı uygarlığŸının karışŸması sonucunda AB kan grubu ortaya çıktı. M.S. 900 yıllarından itibaren AB kan grubu oluşŸtu. A ve B gruplarındaki Avrupalılar´ın evlilik yoluyla bir araya gelmedikleri kesindi. Ancak doğŸudan batıya akın başŸladıktan sonra farklı kan grupları birleşŸebildi.

Kan Grubu ve KişŸilik İlişŸkisi

Kan gruplarının insan kişŸiliğŸi ile yakından ilgisi olduğŸu anlaşŸıldı. Japon uzmanlar farklı kan gruplarının erkekler ve kadınlar üzerindeki etkilerini konu alan bi araşŸtırmasının sonuçlarını açıklarken, “İnsan vücudunun kimyası ile kişŸilik arasında önemli bağŸlar var. Kan grupları bunlardan biri.” dedi.
 

Son Güncelleme: 13.07.2017 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
azra su 2014-02-15 23:08:10

(İlginç ve iyi) sevap olsun die yazdim :)

Avatar
nazlı tayfur 2014-04-11 22:11:14

Bende B Rh+kana sahibim bence en iyiside bu kandir .cok güzel yazmışsınız kesinlikle aynen yazdiklariniz gibi çok tşk ler

Avatar
zeynep demir 2014-06-17 07:42:58

ben 0 rh negatifim

Avatar
kerim yildizsoy 2014-07-19 04:34:02

0kan gurubum ama bi sey anlamadim

Avatar
Icabet benis 2014-07-31 20:34:17

Bu haberi yapan yada uyduran arkadaş a gurubuna karşı düşmanmış gibi sanki kuyruk acısı varmış gibi yazmış bence zavallı acınacak halde olan sensinki bukadar kim ve öfke kusturmuş sana ahmakkkkk...!

Avatar
sebahat sarı 2014-10-29 12:56:01

çokkk güzellllllllll

Avatar
furkan Irfanoglu 2014-11-22 15:32:23

AB + :) ilginç

Avatar
Selocan 2014-11-22 16:03:29

ben 0rh - yim :)

banner90