banner102

Of halkı deprem için seferber oldu

Türkiye, dün gece saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 şiddetinde meydana gelen büyük deprem ile büyük felaket yaşadı. Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana olmak üzere on ilin etkilendiği felaket sonrası Türkiye yine büyük dayanışma örneği sergiledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Şubat 2023 Cumartesi 14:14
Of halkı deprem için seferber oldu

Ülke genelinde AFAD’ın organize ettiği organizasyonlar ile tüm illerde yardım seferberliği başlatıldı. Of’ta da seferberliğe kulak vererek Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun başkanlığında yardım kampanyası düzenlendi. Kampanyada toplanacak yardımlar için HMB Ulusoy MTA Lisesi spor salonu belirlendi.

Kampanyayı duyan Oflular kısa sürede yardımseferberliğine katılarak giyim, kuru gıda, ısıtıcı, battaniye, çocuk malzemelerin ve daha birçok kalemden oluşan yardım malzemeleri deprem merkezlerine gönderilmek üzere hazır hale getirildi. Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yardımlarım toplandığıHMB Ulusoy MTA Lisesi spor salonuna giderek yardımların durumunu ve toplanan yardımların deprem bölgelerine  gönderilmesi durumunu değerlendirdiler.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “ Toplama merkezimiz Of Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunu ziyaret ederek incelemelerde bulunduk.Of halkı kardeşlerinin yanındadır. Yardım malzemelerini toplamaya devam ediyoruz. Bugün ilk tırımızı, yarın da kalan tüm yardımları deprem bölgesine uğurlayacağız inşallah. Yardım çağrımızı duyar duymaz, ihtiyaç malzemelerini bizlere ulaştıran Kahramanmaraş ve etkilenen çevre illerimiz için yardım çağrımıza kulak veren duyarlı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Allah milletimizi ve devletimizin yardımcısı olsun.” dedi.

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer de yaptığı değerlendirmede; “ Ülke ve millet olarak büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde dayanışma içinde bu zorlu süreci aşacağımıza inanıyorum. Bu anlamda ilçemizde yardım kampanyası başlattık. Oflu hemşerilerimiz de ilk dakikadan itibaren seferber olarak yardıma koştular. Biz de görevli arkadaşlarımızla bunları organize ederek  tasnif ederek AFAD ile koordine içinde tırlara yükleyip deprem bölgelerine göndereceğiz. Halkımızın desteklerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Rabbimden ölenlerimize rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun.” Sözleriyle duygularını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90