2011-08-08 17:18:00

Trabzonlular Rizelileri Sevmez Safsatası!

M. Muhsin AKSOY

muhsinaksoy@hotmail.com 08 Ağustos 2011, 17:18

Hepiniz duymuşŸsunuzdur; Trabzonlular Rizelileri sevmez veya Rizeliler Trabzonluları sevmez diye bir söz. Hep merak etmişŸimdir neden sevmez diye. Bu işŸin aslı astarı nedir? Kim söylüyor bunu?

Biraz araşŸtırınca olay sadece Trabzon Rize antipatisiyle bitmiyor. Trabzon Rize’yi geçtik. İl içinde doğŸusuydu batısıydı, falan ilçesiydi filan ilçesiydi, aşŸağŸı köydendi yukarı köydendi, o apartman bu apartman derken birçok kutuplaşŸmalar çıkıyor ortaya. Nedeni nedir peki? Ben şŸahsen bunda büyük bir oyun seziyorum. DışŸ güçlerin içimize soktuğŸu sinsi bir nifak tohumu olduğŸunu düşŸünüyorum.

Yine duymuşŸsunuzdur, falanca yerden adam çıkmaz gibi sözler. Her yerden iyi insan da kötü insan da çıkabilir. Nitekim Peygamber efendimiz de Ebu Cehil de Arabistan’dan çıkmışŸtır.

Bu konuyla bağŸlantılı olarak aşŸağŸıdaki ayet mealini sizlerle paylaşŸıyorum.

“Ey insanlar! DoğŸrusu biz sizi bir erkekle bir dişŸiden yarattık. Ve birbirinizle tanışŸmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değŸerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır. şžüphesiz Allah bilendir, her şŸeyden haberdardır.” (Hucurat 13)

Allah (CC), hepimizi kendine iyi bir kul olmayı, birlik ve bütünlüğŸümüzü sağŸlayıp kardeşŸlik bağŸlarımızı güçlendirmeyi, vatanımıza milletimize ve tüm insanlığŸın saadeti için çalışŸmayı hepimize nasip eylesin.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.