banner102

Çaykara'da HES Patladı

Çaykara Uzuntarla Balkodu deresi üzerinde bulunan Balkodu HES´in su depolama betonunun patlaması sonucu heyelan oluştu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Nisan 2017 Pazartesi 14:12
Çaykara'da HES Patladı
Çaykara'nın Uzuntarla Mahallesi Balkodu deresi üzerinde bulunan 9.19 MW HES´in suyunu depolayan betonun aşırı basınçtan patlaması sonucu heyelan meydana geldi.

HES´te çalışan personelin yetkililere haber verilmesi üzerine olay yerine Çaykara belediyesi ekipleri sevk edildi. Bu arada Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve DSİ 22 Bölge müdürü Oğuz Kasap olay yerine giderek incelemelerde bulundular. 

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaptığı açıklamada," Aşırı rüzgârın etkisiyle meydana gelen fırtına nedeniyle HES´e giden su depolama betonunun aşırı basınçtan patladığını ve bu nedenle betonlama çalışması yapılan Uzuntarla ana yolun kapandığını öğrendik. Yörede elektrik olmadığı için de yukarıdan müdahale edemiyoruz. Bu nedenle  HES´e su veren vanayı kapatarak suyun kesilmesini önledik."dedi.  

Su depolama betonunun patlaması sonucu meydana gelen heyelan yolun kapanmasına neden oldu. DSI Trabzon Bölge Müdürlüğü ekipleri kısa sürede açılması için çalışma başlatacakları bildirildi.





Çaykara Gündem

Son Güncelleme: 24.04.2017 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90