banner102

Ayazoğlu Sülalesi iftar yemeğinde buluştu

Ayazoğlu Sülalesi, Ayazoğulları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Nisan 2024 Pazartesi 16:59
Ayazoğlu Sülalesi iftar yemeğinde buluştu

Of İlçesi beş farklı mahallesinde, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara, Araklı, Arsin, Yomra, Maçka, Şalpazarı ilçelerinde, Gümüşhane ilinde, Rize Çayeli ilçesinde yerleşik olarak ikamet eden Ayaz, Ayazoğlu ve Alper soyadı taşıyan akrabalar, Eskipazar Mahallesi Kavak Camii meydanında düzenlenen iftar programında buluştular.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programında Dernek adına açıklama yapan İdris Ayazoğlu, konuyla ilgili olarak; “Uzaktan yakından bu güzel kaynaşma ve dayanışma iftarına teveccüh gösterip katıldığınız için hepinize canı gönülden teşekkür ederim. Yaklaşık bir yıl önce kurmuş olduğumuz Ayazoğulları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz adına düzenlediğimiz bu iftarımıza hepiniz hoş geldiniz safalar getirdiniz. Ayazoğlu sülalesi Of'un en eski en köklü sülalelerinden bir tanesidir. Yaklaşık bir yıl önce başlamış olduğumuz bu faaliyetlerimizin temel amacı aynı soy ve kandan olan, aynı dedenin torunu olan akrabalarımızı bir araya toplamak, genç nesillerimizi büyükleri ile tanıştırmak, akrabamızdan olan gençlerimizin eğitim-öğretimine katkıda bulunmak, akrabamızın geleceğine yön vermek, tarihimizi gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak, tarihte akrabamızın Anadolu coğrafyasında üstlenmiş olduğu askeri, idari, milli ve manevi misyonunu yeniden canlandırmak için bu çalışmaya başlamış bulunmaktayız. Nihai hedefimiz bu çalışmalarımızı Türkiye geneline yaymak ve vakfımızı kurmaktır. Bu güzide programımıza katıldığınız için derneğimiz adına hepinize teşekkür ediyor yeni faaliyetlerde buluşmak üzere hayırlı iftarlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Eskipazar Kuran Kursu Yöneticisi Ahmet Ayaz Hoca Efendinin yaptığı iftar duası ile iftar yemeği yenildi. Yemeğin ardından Eskipazar Kavak Camiinde hatim okunarak duası yapıldı. Teravih namazının kılınması ile akrabalar birbiriyle vedalaşarak program sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90