banner102

KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Başkanlığında Gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısında Çaykara´nın sorunları Masaya Yatırıldı. Yapılan toplantıda yaylalarda yapımları artan kaçak yapılaşmaya geçit vermeyecekleri söyleyen Ayrancı, inşaat yapacaklara resmi işleri bitirmeden başlamamaları uyarısında bulundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Eylül 2017 Çarşamba 17:53
KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK
 Yapılan Muhtarlar toplantısında önemli konulara değinen Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrcancı özellikle kaçak yapılaşma ile ilgili kanun maddelerini söyleyerek uyarılarını yaptı.

İlçede ve yaylalardaki güvenlik durumu hakkında da açıklama yapan Kaymakam İhsan Ayrancı vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamanın en temel görevleri olduğunu ifade etti.

Özellikle yaylalarda ve Mahallelerde vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşürebilecek en küçük bir durumdan dahi muhtarların mutlaka bilgi sahibi olmasını ve bu durumdan kendilerini haberdar etmesini isteyen Kaymakam Ayrancı, hem kendilerinin hem de Muhtarların bu görevlerde vatandaşlara hizmet etmek amacı ile getirildiklerini ve herkesin bu görevini en mükemmel bir şekilde yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

İMARSIZ  YAPILAŞMAYA İZİN YOK

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapılara uygulanacak işlemler hakkında 2981-3290-3366 sayılı kanun ve yönetmelik ile ilgili mevzuatın 18.maddesi hakkında bilgi veren Kaymakam Ayrancı, yasayı uygulamanın en temel görevleri olduğunu söyleyerek konuyla ilgili şu uyarıyı yaptı:

“Özellikle Yaylalarda gerçekleştirilen kaçak yapılaşma konusunda vatandaşlarımızı duyarlı davranmaya davet ediyorum. İnşaat yapacak olan vatandaşlarımızın yasal çerçevede gerekli yasal çalışmaları yaptıktan sonra inşaatına başlaması gerekiyor.

İlçemizde bulunan tüm yaylaları teknik ekip ile birlikte tek tek kontrol edeceğiz. Kaçak yapıldığını tespit ettiğimiz tüm inşaatların yıkım faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı davranması ve de yasalara uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum.

KANUN NE DİYOR

Gecekondu Kanunun 18.Maddesi şu şekilde:

Madde 18 – Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra, belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, Hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya Devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır. Yıkım sırasında lüzum hasıl olduğunda, belediyeler ilgili mülkiye amirlerine başvurarak yardım isteyebilirler. Mülkiye amirleri, Devlet zabıtası ve imkanlarından faydalanmak suretiyle, izinsiz yapıların yıkım konusunda yükümlüdürler. 4314 Özel kişilere veya bu maddenin 1 inci fıkrasında sözü geçenler dışındaki tüzel kişilere ait arazi ve arsalar üzerinde yapılacak izinsiz yapılar hakkında, arsa sahiplerinin yazılı müracaatları üzerine ve mülkiyet durumlarını tevsik etmeleri şartıyla bu madde hükümleri, aksi halde genel hükümler ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümleri uygulanır.

Çaykara Gündem

Son Güncelleme: 20.09.2017 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90