banner102

Öz: “Üretmeyen Toplumlar Kalkınamaz“

Çaykara Kaymakamlığı tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ile İş-Kur’un desteklediği ‘Hediyelik Eşya El Sanatları Sergisi’ ile ‘Üreten Eller Projesi’nin açılış töreni Trabzon Valisi A.Celil Öz’ün katılımıyla açıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Haziran 2014 Salı 11:01
Öz: “Üretmeyen Toplumlar Kalkınamaz“

Uzungöl Ortaokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine  Vali Öz’ün yanı sıra, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “İnsanlarımız bir şeyler üretsin ve onu satsın istiyoruz. Hep başkalarının ürettiğini satarak kalkınmak ve gelişmek mümkün olmuyor. Bu ulusal, bölgesel, il ve belde bazında böyledir. Ne kadar üretirsek o kadar kalkınırız. Ne kadar başkalarının malını satarsak o kadar az gelir elde ederiz ve az kalkınırız. Sonrasında köylerimiz, kırsalımız göç verir. Üretmeyen tüketen bir toplum haline geliriz. Onun için küçük de olsa bu adımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, de istihdama katkı sağlayan önemli bir proje olduğunu ifade ederek “Amacımız Çaykara’daki göçü engellemek ve hediyelik eşya üretimini yaygınlaştırarak gelir elde etmektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgelerini veren Vali Öz, Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören kursiyerler tarafından hazırlanan sergiyi de gezerek incelemelerde bulundu.


Son Güncelleme: 24.06.2014 11:10
Anahtar Kelimeler:
Abdil Celil Öz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90