banner102

Sultanmurat Şehitleri Sis Altında Anıldı

Sultanmurat Şehitlerini anma programı soğuk hava ve yoğun sis altında gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Haziran 2014 Salı 18:07

Vatan ve inancı uğruna I. Dünya Savaşında Rus ordularına karşı savaşan ecdadımızın şehit düştüğü 'Şehitlik Tepesi'nde başlayan anma programı, Sultanmurat Camii ve Külliyesi avlusunda yapılan konuşmalarla devam etti.

Çaykara Belediye Başkanlığı ve Sultanmurat Camii ve Külliyesi Yaptırma Derneği öncülüğünde düzenlenen Şehitleri Anma Merasimine, havanın soğuk ve sisli oluşundan dolayı katılım yüksek olmadı.

23 Haziran 2011 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanan Sultanmurat Camii ve Külliyesi avlusunda gerçekleştirilen programa,  Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri  Hasan Başiş,Trabzon İl Müftüsü Keramettin DEMİR, Samsun İl Müftüsü Hafız Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Çaykara İlçe Müftüsü Bitki uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, çevre ilçelerden gelen müftüler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitleri anma programında konuşma yapan Türkiye Din Görevlileri Birliği ve Sultanmurat Camii ve Külliyesi Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, cami ve külliyeye yardım yapan bütün herkese teşekkür ederek külliye hakkında bilgiler verdi. Yıldırım, "Büyük emeklerle ve yardımseverlerin katkılarıyla yapımı devam eden Sultanmurat Camii ve Külliyesi, Selçuklu mimarisi ile Osmanlı Mimarisinin birleşimini oluşturuyor.  Ayrıca caminin iç dizaynı tamamen ahşap olacaktır. >Bu özelliklere sahip camimizi, Cenab-ı Allah'in izni ile gelecek 200 yılın ihtiyacını karşılayacaktır. " diyerek önümüzdeki yıl bu kutlamaları külliyenin alt kısmında yapılacak olan 500 kişilik konferans salonunda gerçekleştireceklerini söyledi.

Programda kısa bir açılış konuşması yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri  Hasan Başiş, programda ve camiinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, şehitlerin özelliklerinden bahsetti.

Şehitleri anma programı Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül'ün teşekkür konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın son bölümünde bitki uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, bu toprakların çok kıymetli olduğunu ve bize Cenab-ı Allah tarafından emanet olarak verildiğini söyleyerek, zengin bitki örtüsü ile kaplı olan bu alanların yabancılar tarafından keşfedildiğini ve buralara geldiklerinde bitkileri alıp memleketlerine götürerek orada yetiştirip tescil ettiklerini, iddia etti.  Saraçoğlu, bu değerli toprakların kıymetini bilip buralara sahip çıkmak zorunda olduğumuzu ve çıkmadığımız taktirde Cenab-ı Allah'ın bunun hesabını soracağını söyledi.

Soğuk hava ve sis altında gerçekleştirilen program Çay tv kanalından da canlı olarak yayınladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 24.06.2014 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90