banner102

Bir ülkenin en önemli önceliği evlatlarının yetiştirilmesi olması lazım gelmekte. Ekonomi düzelebilir , aile düzelebilir veya tarım düzelebilir ama ülke yöneticileri evlatlarını hakkıyla yetiştiremezse ülkelerinin geleceği  namına sorun var demektir.

Bu makalemde çocuklarımıza değerlerin kazandırılması adına bir fikir yürütme olacak.

Çocuğa ilk değerlerin kazandırılması yeri ailesidir. Çocuk altı yaşına kadar ömrünün tüm zaman dilimlerinde geçerli değerleri ailesinin yanında almaktadır. Eğer çocuk ailesinin yanında güzel değerler alabilmesi ömrünün diğer zamanlarında hayırlı evlat olacaktır. Yok eğer ilk altı yaşına kadar ailesinin yanında kötü muamele yada sevgisiz büyümüşse bu durumda da ömrünün diğer zaman dilimlerinde kötü insan olacaktır.

Yazımın burasında Emniyet Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu bir çalışmadan bahsedeceğim. "Emniyet kaynaklarında suç işleyen insanlar incelenmişte ortaya çıkan sonuç suç işleyen kişilerin yüzde doksan gibi büyük oranda çocukluk dönemlerinde ailesinin ya dağılmış yada sevgisiz bir ortamda büyümüş olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalmış durumdayız."

O zaman ne çıkmakta ortaya çocuklarımızın geleceği için sağlıklı aileler inşa etmeliyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için sağlıklı aileler kurulmalı. Aksi durumlarda daha çok sıkıntılarla karşılaşacağız.

Anne ve baba evlatlarına hayatlarının sonuna kadar geçerli değerler vermesi lazım gelmekte. Ülke sevgisi anne baba sevgisi hayvan  sevgisi Millet sevgisi ve Allah sevgisi gibi hayatını güzelleştirecek tüm değerler çocuğun ilk altı yılında verilmesi gereklidir.Ki çocuk sevgiyi bilsin.

Yazımın burasında annenin çok iyi bir dinleyici olması mutlak gereklidir. Anne her şart altında çocuklarını dinlemelidir. Çocuklarını ihmal edip telefon vb gibi diğer iletişim araçlarına boğulup çocuklarını ihmal ederse belki de çok önemli bir konuyu anlamamış olabilir. Çocuk istismarı gibi.

Çocuk altı yaşından sonra sosyalleşmesi adına sokağa bırakılmalıdır. Sokak okul ve çevredir. Çocuklarımız sokakta cinsiyetine göre oyunlarla sosyalleşecektir. Erkek çocuklarımız futbol misket ve körebe gibi oyunlarla sosyalleşmeye başlayacaktır. Kız çocuklarında evcilik gibi cinsiyetine uygun olarak oyunlar oynayarak sosyalleşmesi gerekmektedir.

Anne ve babalar çocuğun sosyalleşmesi zamanında çok dikkatli olması lazım gelmektedir. Gözlerine ve kulaklarını çok açmalıdırlar. Ülkem geneli gerek okullarımız gerekse sokaklarımız pek tekin yerler değildir. Çocuklarının arkadaş gruplarını mutlaka çocuklarına sorarak öğrenmesi lazım gelmektedir. Allah muhafaza çocuk yanlış bir arkadaş tercihinde hayatı kararabileceği unutulmamalıdır.

Arkadaş  grupları mutlaka üşenilmeden sorulup öğrenilmesi ve kötü bir arkadaş varsa çocuğun ondan uzaklaştırılması evlatlarımızın hayatının kararmaması için elzemdir.

Yukarıda da yazdım. Anne çocuğun sokakta olan biten her şeyden haberdar olması lazım gelmekte. Çocuk akşam eve geldiğinde çocuğa sırtını dönüp telefon gibi şeylerle uğraşarak çocuk ihmal edilmemelidir. Allah muhafaza çocuk yaptığı yanlış bir tercih sebebiyle hayatı kararabilir. Zararın neresinden dönülürse kardır.

Yaşanmış bir olay yazacağım sizde şaşırıp kalacağınızda emnim.Basından;

"Bir anne kızı liseye başlamış.Kızın liseye başlamasından birkaç ay geçtikten sonra kızında mana veremediği şeyler olmaya başlamış. Kız odaya kapanıyor saatlerce telefonla görüşüyor siyah elbiseler giyiniyor vb. gibi kızın kendisinde yüz seksen derece bir değişiklik olmuş. Bu anne kızında ki bu değişikliği fark edince hemen kalkıp okuluna gitmiş. Okul idaresine sorununu anlatınca bir cevap bulamamışlar. Kadın ne kadar duyarlı ki gidip kızını emniyete şikayet ediyor. Kızımda büyük bir değişiklik var ne olur bana yardımcı olun. Emniyetten arkadaşlar kızının telefonunu alıp teknik takibe aldıklarında ne ortaya çıkmış biliyor musunuz ben söyleyeyim kızı ve arkadaşları o hafta intihar edeceklermiş."

Şimdi anladınız mı  annenin dikkatli olmasının faydasını. Eğer anne dikkatli olmasa kızı bu dünyadan ayrılıp gitmişti.

Buradan anlıyoruz ki anneler çocuklarını hem aile içerisinde ve hem de sokakta mutlaka takip etmelidir. Yoksa daha hayatının baharında büyük hata yapıp bunu hayatıyla ödeyebilir.

Anne ve babalar çocuklarını fazla bunaltmadan takip etmelidirler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90