banner102

Lavrov ABDyi suçladı

İranda temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriyeli muhaliflere silah sağladığını iddia etti.

14 Haziran 2012 Perşembe 10:45
Lavrov ABDyi suçladı

Ortak basın toplantısında konuşŸan İran DışŸişŸleri Bakanı Ali Ekber Salihi ise benzer şŸekilde Suriye’ye savaşŸçı güç gönderildiğŸini ve muhaliflere silah verildiğŸini ileri sürdü. Salihi, ülke ismi vermeden suçlama yaparken Rus bakanının doğŸrudan ABD’nin adını telaffuz ederek suçlama yapması dikkat çekti.

ABD DışŸişŸleri Bakanı Hillary Clinton’ın, Rusya’nın Suriye yönetimine taarruz helikopteri verdiğŸine dair sözlerini ret eden Lavrov, “ABD, Suriye’deki muhaliflere silah sağŸlamaktadır ve bu silahlar yönetim aleyhine kullanılıyor ancak bizim tarafımızdan böyle bir girişŸim yok” dedi. Lavrov, Suriye’ye yaptıkları askeri yardımlarının sadece tekniksel ve hava savunma alanında olduğŸunu ifade etti.

Lavrov, “Suriye lideri BeşŸar Esad’ı nereye kadar destekleyeceksiniz” sorusuna karşŸılık , “Rusya olarak Suriye’de herhangi bir rejim ve özel kişŸiyi desteklemiyoruz ancak bazı ülkeler, Suriye’yi dağŸıtmak ve parçalamak istiyor. Bu ülkeler Libya modeli benzerini Suriye için uygulamaya çalışŸıyor” suçlamasında bulundu.

Suriye konusunda Rusya ile düşŸüncelerinin örtüşŸtüğŸünü söyleyen İranlı Bakan Salihi, “Suriye devlet adamları, halkın meşŸru haklarına yanıt verebilmek için fırsatlarının olması gerekir. Bu fırsat, Suriye devletinden esirgenmektedir” dedi.

 

Dha

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90