banner102

Başından beri şu korona kafamı kurcalayıp duruyor.

Sanki birileri bir şeylerin kamuflesi olarak kullanıyor bu illeti.

Gerçi televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada o kadar çok komplo teorisi var ki, kafam adeta acabalarla doldu.

Mesela ölenlerle ilgili bir tek üç ay önce Çin’de sokak ortasında düşüp ölen bir iki görsel var o kadar. Medya üç aydır bunu kullanıyor. Orada burada başka bir görüntü gören var mı?.. bir de bir iki tabut...

Gelelim Türkiye’ye, onbir Mart’ta ilk vakaya rastlandı. İMF’nin korona tehdidi altında olan ülkelere yardım yapılacak dediğin den sanırım iki gün sonra.

Dün akşam itibariyle Türkiye’de bu illetten ölenlerin sayısı kırk beş olarak açıklandı. Her gün sekiz, on, on beş can alıyor. Ancak, nedense hiçbir eve ateş düşmüyor.

Her gün terör balasından, İdlib’den şehitler geldikçe işte ateş bu defa Hatay’a veya işte Kütahya’ya, Kars’a falan düştü diye ciğer yangınları vardı. Ağıtlar, feryad figanlar, öksüz kalan sabiler, dul kalan yeni gelinler. Ciğeri yanık anne babalar...

Yüce Allah bütün şehitlere rahmet eylesin inşallah!..

Ancak, bu koronadan ölenlerin herhalde yakınları yok olacak ki hiçbir yere ateş düşmüyor, hiç canlar yanmıyor, öksüz yetim kalanlardan feryad figan yükselmiyor.

Şu ana kadar iki isim duyduk ölenlerden. Birisi Aytaç Yalman Paşa ki onun da korona olduğu kesin değil. Ölümünden sonra eşinin Korona testi pozitif çıktığı için ölüm sebebinin bu olduğu kanısına vardılar.

Bir de dün medyada dolaşan ve İstanbul’da özel bir hastanede çalışan 33 yaşındaki Dilek hemşire ki o da yine uzun zamandır kemik kanseriyle mücadele ediyormuş.

Rabbim hepsine rahmet ve mağfiret eylesin!..

Hastalığa yakalananlar Türkiye’de 2500’e dünyada 500 bine dayandı. Ölenler ise dünyada 22 bin olmuş.

Koronaya yakalananlardan açıklanan olarak sadece sanırım 15-20 civarında ünlü var. Onlardan da ölen yok gibi.

Bu veriler ve bilgilerle olayın çerçevesini çizecek olursak, açıkçası bunca abartı fazla geliyor bana!

Doğrusu tam bir anlam veremedim. Öte taraftan bu neyin kılıfı olabilir? Henüz onu da çözebilmiş değilim.

Bir defa ekonomileri kritik noktalara getirebilir. Buna bir biyolojik savaşı diyenler olsa da esasen ekonomik savaşın kamuflesi de olabilir.

Ömrümüz varsa bekleyip göreceğiz.

Diğer taraftan gözle görülür zararları yanında çok büyük faydaları da olmadı değil!

Mesela neredeyse sıcak savaşı, terörü bitirdi. İçkiyi, kumarı, binayı, zinayı daha bir çok işlenen günahları dibe vurdurdu...

Esas çok acısı da biz Müslümanlar açısından başta Kâbe olmak üzere Allah’ın evleri Camilerin şimdilik müminlerin uğrayamadığı yerler haline gelmesi oldu.

Allah, hakkımızda hayırlı olanını nasip eylesin inşallah!

Şunu herkes iyi bilmeli ki, eninde sonunda ZAFER inananların olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90