banner102

2017 Yılı Yaş Çay Taban Fiyatı Açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı yaş çay alım kilogram fiyatını 2 TL taban fiyat ve 13 kuruş da pirim destekleme olmak üzere 2.13 kuruş olarak açıkladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Mayıs 2017 Cuma 16:09
2017 Yılı Yaş Çay Taban Fiyatı Açıklandı
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 212 bin çay üreticisini ilgilendiren 2017 yılı yaş çay fiyatı bugün ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısında ilk olarak söz alan ÇAYKUR Genel Müdürü  İmdat Sütlüoğlu, organik çay üretimine geçmenin önemine vurgu yaptı, ardından çay üreticilerin uyarılarda bulundu.

ÇAYKUR Genel Müdürü  İmdat Sütlüoğlu, yaptığı konuşmada, yaş çay alımlarının devam ettiğini belirterek çay üreticilerini çaylarını toplamak için acele etmemelerini istedi. Sütlüoğlu "Çay alımlarımız devam ediyor. 90 bin tona yakın bir çay aldık. Günlük kapasitemiz nispetinde alımlarımızı sürdürüyoruz. Özel sektörün de çay alımlarının 80 bin tonlar civarında olduğunu biliyoruz. Yani birinci sürgün rekoltesinin yaklaşık yüzde 40'nı almış olduk. Vatandaş çaylıklara erken girdi. Ancak üreticilerimiz biraz fazla acele ediyor. Yoğun bir şekilde çay vermeye başlayınca maalesef özel sektör fiyatları aşağıya çekmeye çalışıyor. Vatandaşlarımız acele etmesinler. Uzuca çaylarını satmasınlar çaylarının çay bahçesinde bekletsinler. Çayı en iyi bekletebileceğimiz yer çay bahçeleridir. Çaylar taze, havalar serin. Bu sene özel sektörün de çaya çok ihtiyacı var. Siz fiyatları düşürmezseniz özel sektör de fiyatları yukarı çekmek zorunda kalır. Bunu sizden istirham ediyoruz, bunu yaparsanız mağdur olmazsınız. Biz 4 sürgünde de taahhüt ettiğimiz çayın tamamını alacağız. Acele etmesinler, telaşlanmasınlar. Çayı ucuza vermesinler. Fiyatları da aşağıya çekmesinler" uyarılarında bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada, çayın şehri  Rize'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her zaman çay üreticisinin yanında olduklarını söyledi.  Bakan Çelik, her yıl olduğu gibi yine çay alım kampanyasını başlatmak üzere  Rize'ye geldiğini hatırlatarak "Çay,  Türkiye'de 212 bin ailenin geçim kaynağı son derece önemli bir tarımsal ürün. Ülkemizde 76 bin hektar alanda 1.3 milyon ton yaş çay, 270 bin ton kuru çay elde edilmektedir. Yaş çayın yüzde 55'i ÇAYKUR, yüzde 45'i ise özel sektör tarafından alınıyor. Stratejik bir ürün. Bölgenin fındıkla beraber en önemli geçim kaynağı. Son derece dikkatli bir şekilde bu ürüne yaklaşmalıyız" diye konuştu.

sondakika

Son Güncelleme: 26.05.2017 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90