banner102

Açıkta Satılan Ürünler Sağlığı Tehdit Ediyor

Açık satılan süt ve süt ürünleri gibi gıda maddeleri sağlığımızı önemli ölçüde etkiliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Mayıs 2016 Cuma 02:16
Açıkta Satılan Ürünler Sağlığı Tehdit Ediyor
Cadde ve sokaklarda, çarşı pazarda, açık yerlerde satılan süt ve süt ürünlerinin insan sağlığı açısından oldukça riskli olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşların açıkta satılan ürünleri almaması gerektiğini söyledi.

Açıkta satılan ürünlerin içerisinde bulunan bakterilerin insan vücuduna oldukça zarar verebileceğinin altını çizen uzmanlar; “Açık süt ve süt ürünlerinin açıkta satılması kamu sağlığı açısından kesinlikle zararlıdır. Açıkta satılan ürünlerin içerisinde mikrobiyolojik ve kimyasal kirlenme vardır." diyerek vatandaşları uyardılar.

Sağlık Uzmanlarından Dr.Cahit Yalcınkaya “Markasız ve açıkta satılan peynir, süt ve gıda maddeleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Bu maddelerin kullanımı yaygınlaştıkça toplumsal sağlık açısından risk artar. Ürünlerin satışı engellenmez ise insan sağlığı tehdit altına girer. Bu ürünlerin oluşturduğu risklerin bazıları uzun vadede ortaya çıkar ve süt ve süt ürünü kaynaklı olduğunu anlayamayız. Aldığımız bu ürünler bizlere Salmonella dediğimiz hastalığa neden olabilir. Bu hastalık sağlıksız koşullarda üretilen süt ve süt ürünlerinden bulaşan mikropların en önemlisidir. Bu nedenle çarşı pazarda, cadde ve sokaklarda satılan bu gıda maddelerinin yetkililer tarafından denetlenmesi gerekiyor. "diyerek yetkilileri uyardı.

Şemsettin Öztürk

Son Güncelleme: 27.05.2016 02:17
Anahtar Kelimeler:
Dr.Cahit Yalcınkay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90