banner102

'Ailene sahip çık, Dilini temiz tut' Fikir Semineri

Of Ali Yeşilyurt ÇPL Konferans salonunda düzenlenen 'Ailene sahip çık, Dilini temiz tut' projesi ile ilgili fikir semineri yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Nisan 2015 Pazartesi 22:24

Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi konferans Salonunda düzenlenen fikir semineri, Of İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şevket Bulutoğlu, Of Anadolu Lisesi Müdür Mustafa Kasap, Of Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İzzet Keleş, Of Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan ve Of Çarşıbaşı Camii İmamı İsmail Küçükakyüz koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Farklı okullardan seçilmiş öğrencilerin katlımı ile gerçekleştirilen fikir seminerinde 'Ailene sahip çık, Dilini temiz tut' projesiyle ilgili yapılabilecekler konuşuldu.

Ağırlıklı olarak bu projenin sağlıklı şekilde yürütülmesi ve karşılığının alınabilmesi için proje içerisinde olan ve gönül verenlerin bu konuda samimi olmaları ve yaptıklarını sırf Allah (Celle Celalühü) rızası için yapmaları gerektiği savunuldu.

Kötü söz alışkanlığının ağırlıklı olarak televizyonlar aracılığı ile insanlara sirayet ettiği dillendirilerek gerek gayri ahlaki televizyon programlarının izlenmemesi, gerekse bu tür programların RTURK'e toplu halde şikayet edilmesi gerektiği dillendirildi.

Konu hakkında manevi açıklama yapan İsmail Küçükakyüz hoca, "Konuşurken bizi duyan ve gören bir Yaratıcının olduğunu sürekli düşünmemiz gerekiyor. Ağzımızdan çıkan her kötü veya iyi sözün yazıldığını ve bu yazılanların hesabını ahirette vereceğimizi düşünebilirsek kötü söz söyleyemeyiz. Söyleyenleri de din kardeşliği adına uyarıp, onların ahirette zorluk çekmesini engelleriz. Üstelik bu uyarmamız sayesinde de sevap kazanırız." diyerek bu projeye her Müslümanın inancı gereği sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Ayrıca seminerde proje öncülerinden Of İmam Hatip Ortaokulunun hazırladığı güzel ve uyarıcı sözlerin yer aldığı slayt gösterisi izlettirildi.

Fikir seminerin sonunda proje koordinatörlerinden İzzet Keleş söz alarak, bu seminerin çok faydalı geçtiğini ve bu gibi fikir seminerlerinin yeniden yapılabileceğini söyleyerek, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.04.2015 22:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90