banner102

Ali Soylu Vefatının 15. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Milli Görüş davası hizmet erlerinden, Prof Dr. Necmettin ERBAKAN’IN korumalığını yapmış ve 30 Haziran 2000'de Trabzon'a giderken Sungurlu'da geçirdiği trafik kazası sonucunda Hakkın Rahmetine kavuşan Ali SOYLU, ölümünün 15. Yılı münasebeti ile mezarı başında Kur’an-ı Kerim ve dualar edilerek anıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Temmuz 2015 Perşembe 18:17

İyinin kötüye, güzelin çirkine, adaletin zulme, doğrunun yanlışa ve Hakk’ın batıla üstünlüğü temelinde yükselen Milli Görüş mücadelesi, bu yolda ömürlerini feda eden nice yiğitler yetiştirdi bağrında. Kökleri 1400 yıl önceye, Asr-ı Saadet’in ulvi medeniyetine uzanan bu asil mücadelenin mimarı Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın manevi gölgesinde yetişen bu yiğitlerden biri de, hiç şüphesiz soyadıyla müsemma olan Soylu mücahit Ali Soylu’ydu. Karadeniz’in hırçın dalgalarını kıskandıran azmi, heyecanı ve coşkusuyla Milli gençliğe nadide bir önder olarak takdim edilmeyi hak eden bu yiğit insanın,  aramızdan ayrılışının  15.yıldönümü. 

Mezarı başında yapılan anma törenine Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Müftüsü Recep Onat, Vakıflar Trabzon Bölge Eski Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Siyasi Parti temsilcileri, Soylu Ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİ SOYLU KİMDİR?

1960 Of Çamlıtepe mahallesinde doğdu. İlkokulu Of'ta, Lise tahsilini Trabzon İmam Hatip Lisesinde yaptı. İki yıl İmam Hatiplik görevinde bulundu. Askerlik dönüşü Yavuz Selim Vakfı Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon Gençlik Başkanlığı, Karadeniz Gençlik Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı istişare kurulu üyeliği yaptı.  Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında Necmettin Erbakan'ın isteği üzerine 1987'de Refah Partisi Genel Merkezinde seçim işleri, miting ve gezi organizatörü olarak görevde bulundu. Son olarak Of Belediye Başkanlığına aday oldu.  Seçim sonrası Ankara Belediyesi Metropol A.Ş. Personel Müdürlüğü yaptı.

Ayrıca son dönemde MGV Genel Başkan Yardımcısı idi. 30 Haziran 2000'de Trabzon'a giderken Sungurlu'da geçirdiği trafik kazası sonucunda vefat etti. Bu kazada eşi Neriman Hanım, kızı Fatımatüz Zehra ve küçük oğlu Abdurrahman Zahit'te vefat etti. Ayrıca bu kazada diğer oğulları Cahit ve Abdurrahman (Ali) yaralı olarak kurtuldu. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.07.2015 18:18
Anahtar Kelimeler:
Ali Soylu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90