banner102

BİZİM İSTEDİĞİMİZ YERE GİTME HAKKIMIZ YOK MU?

Hastalıktan dolayı bir ayağını kaybeden Tufan Soylu, kullanmış olduğu portatif ayak ile Of İlçesinde birçok kaldırımda rahatlıkla yürüyemediğini iddia ederek, bazı kaldırımlardan, engelli olmayan vatandaşların dahi zorluklarla yürüyebileceğini ifade etti.

11 Aralık 2013 Çarşamba 12:55
BİZİM İSTEDİĞİMİZ YERE GİTME HAKKIMIZ YOK MU?

 Ülkemizin ortalama yüzde 10'unun engelli vatandaş olduğunu belirten Soylu, "Bizlerde engelsiz vatandaşlar gibi tek başımıza istediğimiz yere gitme hakkımız vardır. Araçlar için nasıl yol yapılıyorsa, kimsenin yardımı olmadan rahatlıkla ulaşımımızı sağlayacak olduğumuz yollarında yapılması lazım. Gerek kaldırımlar gerekse engelli araçlarla rahatlıkla ulaşımımı sağlamalıyız. Sadece ilçe içerisinde değil, ilçe dışı ulaşımlarımızda kullandığımız toplu taşıma araçlarına, engelli koltukları ve engelli araçlarının girip durabileceği bölümler yapılmalıdır. Bunu yapmak için de yetkililerin ilk önce empati kurmaları ve sonrasında bu hizmetleri yapmaları gerekir. Aksi halde bugün engelliler için yapılan(!) hizmetlerle karşı karşıya kalırız." dedi.

Gerek resmi gerekse eğitim kurumlarının da engelliler için engel teşkil ettiğini ifade eden Soylu, "Yapmış olduğum görev münasebeti ile ilçede bulunan bütün resmi dairelere gitmek zorundayım. Fakat yardımsız hiçbirine gidemiyorum. Belediye binasının asansörü çalışmaz, Kaymakamlığın asansörü çok dar ve engelli için hiç uygun değil. Aynı şekilde eğitim kurumlarımız, sanki sadece engelsiz vatandaşlar için yapılmış!" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

BİRÇOK ENGELLİ İMKANSIZLIKTAN DOLAYI EVİNDEN ÇIKAMIYOR

Ben bilgisayar kursuna gitmek istedim, fakat kursu veren Halk Eğitim Merkezinin asansörü maalesef çalışmıyor. Yardımcısız gidemeyeceğim için bu kursa gidemedim. Birde bu ilçede bunu düşünen tek engelli ben değilim. İnanıyorum ki benim gibi düşünen birçok engelli bu imkanların sağlanmamasından dolayı düşüncelerini ortaya koyamıyorlar. Ayrıca imkanı olmayan birçok engellinin evinden dışarıya çıkamadığını da biliyoruz. Tabi ki bunu bizlerin bilmesi bir şey ifade etmiyor. Bunları milyon dolarlık dev projelere! imza atan yöneticilerin bilmesi gerekiyor.

Kişi başı 10 bin doların üzerinde milli gelirden bahseden yöneticiler nüfusun yüzde 10'unun ihtiyacını görmekten aciz mi? Yoksa birkaç engellinin ihtiyacını görüp bütün engellilerin ihtiyaçlarını görmüş mü zannediyorlar? Öyle düşünüyorlarsa sadece gelsinler Alimler yuvası Of'a bir baksınlar. Baksınlar bakalım, engelliler için son yıllarda ne yapmışlar?

HİZMET ETMEK İÇİN HAK'TAN YANA OLMAK GEREKİR

Seçim zamanları dev projeler ile halkın önüne çıkanlar, acaba engelliler için kaç tane proje ortaya koydular? Maalesef koyamazlar. Çünkü hizmet etmek için Hak'tan yana olmak gerekir, güçten yana değil! Gücün yanında yer alanlar hizmet yaptığını zannederek kendi kendilerini kandırırılar. Hatta devasa hizmetler yaparlar ama bunlar vatandaşın yararına olmaz. Esasen bir engelli vatandaş olarak buna bir misal vermem, ne demek istediğimi ortaya koyacaktır.

İlçemizde çok güzel bir Müftülük binası yapıldı. Emeği geçenler ve sebep olanlardan Allah (C.C.) razı olsun. Fakat bu kadar güzel bir hizmeti yapanların aklına, engelli vatandaşlarında müftülükte işleri olabileceği gelmemiş mi? Yoksa orada çalışan bir memurun, bir gün ben de engelli olabilirim düşüncesi yok mu? Maalesef düşünülememiş ki yardımsız ve engelli arabasıyla Müftülüğe giremiyoruz.

BİZDE İMTİHANDAYIZ SİZDE

Buradan müftülük yetkililerine sesleniyorum; gerek müftülük binasını gerekse ilçede bulunan camilerimizi araçlı araçsız engellilerin rahatlıkla girebileceği ve ibadetlerini yapabileceği yerler haline getirin. Her camiinin tuvalet ve abdest alma yerlerine engellilerin rahatlıkla kullanabileceği yerler yapın. Çünkü bu ülkede yaşayan yaklaşık 5 milyon fiziksel engelli vatandaşın da rahatlıkla ibadet etmeye hakkı vardır. Bizde imtihandayız sizde. Lütfen yönetici ve vatandaşlık haklarımızı layıkıyla yerine getirme gayreti içinde olalım.    

İMTİHAN BİLİNCİYLE HİZMET YAPILMALIDIR

Bütün engelsiz vatandaşların engelli olmaya aday olduklarını da sözlerine ekleyen Soylu, "Bizde bir zamanlar engelsizdik, fakat Cenab-ı Allah bize engelli olmayı nasip etti. Fakat biz engelliyiz diye imtihan dünyasını geriye atıp yatağımızda ömür sürmüyoruz. Biz biliyoruz ki dünya hayatı imtihan içindir. Bu dünyada engelli ve engelsiz olsak ta imtihanımız bitmeyecektir. Bundan dolayı engelli engelsiz her vatandaşın, başlarına gelenlerin birer imtihan aracı olduğunu ve bu imtihanı nasıl değerlendirdiğini kontrol etmelidir. Aynı şekilde ülkemizi ve ilçemizi yöneten insanların da engelli engelsiz vatandaşlara karşı yapılması gereken görevleri imtihan bilinciyle yerine getirmesi lazım. Aksi halde ne yaptığı hizmet, nede sonunda alacağı karşılık verimli olur. Bugün engelliler olarak karşılaştığımız sorunların ana kaynağı da, bu bilinç ile hareket edilmeyişidir." diyerek sözlerini tamamladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 11.12.2013 15:17
Anahtar Kelimeler:
Tufan Soylu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DAVUT 2013-12-11 16:25:32

engelli zihniyet değişecek.

Avatar
Abdullah Baba 2013-12-11 20:28:22

tufan soylu abimiz soyadi gibi soylu, direniş ve mücadele adamidir. onun engelli,likle alakasi yoktur. rabbim imtihan ediyor. o da her yeni ortamina yeni mücadele metodlari ile devam ediyor. yani tam bir mücahid, selam ve sevgilerimle tufan abi.cihad yolunda her daim ileriye...

banner90