banner102

Çarşıbaşı Büyük Camide "noel hutbesi!"

Of Çarşıbaşı Büyükcami İmam Hatiplerinden İsmail Küçükakyüz Hoca, yılbaşı kutlamalarının İslam'a aykırı olduğuna dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.

28 Aralık 2012 Cuma 13:15
Çarşıbaşı Büyük Camide "noel hutbesi!"
܇arşŸıbaşŸı Büyükcami İmam Hatiplerinden İsmail Küçükakyüz Hoca, Cuma hutbesinde müslümanların yılbaşŸı adı altında içine çekilmek istendikleri tuzağŸa dikkat çekerek yılbaşŸı kutlaması yapmanın, kutlama adı altında türlü kötülüklere bulaşŸmanın uzaktan yakından İslamla alakası olmadığŸını ifade etti.
 
"İsmail Küçükakyüz Hoca hutbesinde şŸunları ifade etti:"Bir yıl geçip diğŸer yıla girme arefesindeyken bir müslümanın yapması gereken geçen yılını nasıl geçirdiğŸine dair muhasebe yapmasıdır. İnsan geçirdiğŸi yılı sevinerek kutlamamalıdır. ܇ünkü haliyle ölüme biraz daha yaklaşŸmışŸtır. Hal böyleyken yılbaşŸı kutlamak, geçen yılın muhasebesini yapmamak bir müslüman için tutarlı davranışŸ yöntemi değŸildir."

Medyanın bu konuda çok tehlikeli davetler yaptığŸına işŸaret eden İsmail Küçükakyüz Hoca şŸöyle devam etti:
 
"Malesef bir kısım medya müslümanları yılbaşŸı tuzağŸına çekmek için elinden gelen yapmaktadır. YılbaşŸı gecesi türlü türlü programlar ile müslümanları büyük yanlışŸların içine çekmektedir. TV programlarındaki ahlaksız yayın ve programlar insanları azgınlık ve sapkınlığŸa teşŸvik etmektedir. YılbaşŸı tüm bu haliyle müslümanlara yönelik şŸeytani bir operasyon olmaktadır", diye konuşŸtu.
 
Hutbesinde peygamber efendimiz döneminden de örnek veren Küçükakyüz, Efendimizin (SAV) ashab-ı kiram'dan bir kişŸiyi, elbisesi tümüyle müşŸriklere benzediğŸini bu şŸekilde giyinmemesi gerektiğŸini belirttiğŸini ifade etti. Peygamberimiz elbise konusunda bile bu kadar hassassa hristiyanların bayramını kutlamada ne kadar hassas olduğŸunu ve bundan memnuniyetsizlik duyacağŸını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yakup delice 2012-12-28 17:53:16

insanlar hürdür isteyen istediğŸini yapar günahı sevabı millete ayittir müslüman ülkeler göz yaşı dökerken kılınızı kaldırmassınız noele gelince aslan kesilirsiniz

Avatar
EBUZER 2012-12-28 23:09:49

TAYYİP ERDOğžAN DİNDAR NESİL YETİŞMESİ İLJİN DEVLETİN SEFERBER OLACAğžINI SÖYLEDİ YA, YILLARDIR SUYA SABUNA DOKUNMAYAN LJEVREMİZDE VE TOPLUMUMUZDA DİNİMİZE KARŞI AğžIR SALDIRILARDA BİLE SESİNİ Ç‡IKARTMAYAN İMAMLAR BİRDEN ASLAN KESİLİVERDİ. YAHU DAHA DÜN PEYGAMBERİMİZE HAKARETLER EDEN PAPAYI HAVAALANINDA BU BAŞBAKAN KARŞILAMADIMI, AVRUPA UYUM YASALARI GEREğžİ ZİNA SULJ OLMAKTAN LJIKARILMADIMI,DOMUZ LJİFTLİKLERİNE DEVLET TEŞVİK DESTEğžİ VERİRKEN NERDEYDİNİZ. HOLLANDA İNGİLTERE AMERİKAN ASKERLERİ BÜYÜK HAZIRLIKLARLA PATRİOTLARLA ÜLKEMİZE KONUŞLANIYOR OLASI BİR SAVAŞTA İSRAİLİ VURMAK İLJİN HAVALANACAK FÜZELER TÜRKİYEDEN DURDURULACAK SURİYENİN İLJİNE HERGÜN TERORİST İHRALJ EDEN BİR İKTİDAR VAR. IRAKTA BİRBULJUK BİLYON IRAKLI KATLEDİLDİ STARETEJİK ORTAğžIMIZ TARAFINDAN, AFGANİSTANDA ÖLDÜRDÜKLERİ MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE PİSLEYEN BU PİLJ AMERİKAN ASKERLERİNİN YERLİ İŞBİRLİKLJİLERİ DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEKLER. AMEKİRAN ASKERLERİNİN SAğžSALIM ÜLKESİNE DÖNMESİ İLJİN DUA EDEN VE YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ ALAN BU BÜYÜK DEVLET ADAMI ÖZELLİKLE DİYANETİ ÖYLESİNE ORGANİZE EDİYORKİ BİZİM DİN ADAMLARI SANIYOR Kİ DİNE HİZMET EDİYORUZ OYSA BU İKTİDARIN DEğžİRMENİNE SU TAŞIYORLAR. YİNE BU CUMA HUTBESİNDE SURİYEYE YARDIM TOPLANACAKMIŞ, YOK FIRIN KUYRUğžUNDA ONLARCA KİŞİ KATLEDİLDİ VE BİNLERCE KİŞİ ÜLKEMİZE SIğžINDI GİBİ SAMAN TV HABERLERİ İLE AYDINLANAN CEBAATTEN YARDIM TOPLUYORLAR. BU İMAMLARIMIZ NEDEN SORMUYOR AYLARCA SURİYE GÜLJLERİNE NEREDEYSE YENECEK SEVİYEDE SİLAHLANDIRILAN BU GÜLJ NERDEN KAYNAKLANIYOR. LİBYADA KADDAFİ AYNI YOLLA YOK EDİLMEDİMİ.. NE ADINA MÜSLÜMANLIK ADINAMI .. BU SORUYU KENDİ VİCDANLARINA SORSUN BU İMAMCIKLAR .. ÖYLE SENEDE 3 DEFA UMREYE HAC ORGANİZASYONLARI İLE BİR ELİ YAğžDA BİR ELİ BALDA BU TOPLUMA İNANDIRICI OLMUYORLAR. KİMİ MÜTEAHHİT KİMİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ SAHİBİ ZENGİNLEŞİP DURUYOR BU KENDİSİNİ İMAM ZANNEDENLER.. SONRADA BU KADAR REZİLLİğžİN ORTASINDA KONUŞACAK SADECE NOEL VARMIŞ GİBİ KLASİK ELEŞTİRİLERLE GÜNDEMİ TARTIŞIYORLAR .. BENCE ASIL TARTIŞILAN KENDİLERİ .. AKPARTİNİN BORAZANLIğžI İLE DİN GERLJEKTEN YANYANA DURMUYOR

Avatar
hasan kural 2013-01-02 16:00:15

TÜRKİYETE hiristiyanlar,ermeniler var bunlar noel kutluyorlar size ne oluyor,öyle insanlarimiz varki esnafdır MÜSLÜMANDIR cuma namazindan cıkıyor hırsizliğŸa devam ediyorlar simdi soruyorum kimin taha cok GÜNAHİ var?

banner90