banner102

Egzoz Sesleri Pes Artık Dedirtti!

Her geçen gün artan şikayetler üzerine 8 Haziran 2013 tarihinde yaptığımız haberi yeninden yapma gereği duyduk. Çünkü Of'un Nabzı Medya ekibi olarak gazetecilik anlayışımız, ilçemizde hiçbir sorun kalmayıncaya dek bu tür haberleri yapmak ve yanlışların kaldırılmasına vesile olmaktır.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Temmuz 2015 Cuma 03:46
Egzoz Sesleri Pes Artık Dedirtti!
 'Hayra Motor, Şerre Fren' olmak için çıktığımız bu yolda engellere takılmadan İnşAllah ilerleyeceğiz. Bu anlamda Of halkını rahatsız eden ve sürekli artan gereksiz ses sorununu yeniden gündeme getiriyor ve bu konuda yetkili olan birimleri uyarıyoruz.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz vatandaşlar , "Yeter artık, bu vurdumduymazlığa dur diyecek yok mu, diye diye dillerimizde tüy bitti. Evet belki yetkililerde bu konudan muzdarip, fakat çözüm noktası vatandaşın tepkisine kulak vererek gerekli önlemleri alacak olan yetkililerdir." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BU SORUNU KİM ÇÖZECEK?

Ayrıca konuyla ilgili sürekli rahatsızlık duyduğunu ve evinin yol kenarında olması hasebiyle sorunlu araçları polisleri arayarak şikayet ettiğini dile getiren Ali Y. Ç., "Hiçbir gün boş geçmiyorlar. Gündüz ayrı araçlar, gece ayrı araçlar adeta birbirleri ile insanları rahatsız etmek için yarış ediyorlar. Bu sorun arada sırada olsa yine şikayet etmeyeceğim fakat hergün aynı sorun azalmadan devam eder mi? Bunun için polisleri arayarak şikayette bulundum. Fakat aradığımda karşıma çıkan Polis memuru, 'Evet sorunu biliyoruz fakat ne yapalım ekibimiz onları engellemeye yetmiyor' diye bana cevap verdi. Bende bu sorunu onlar çözemeyecekse başka kim çözecek diye düşünmeye başladım." dedi.

Sorun oluşturan araçların Of ilçesinde bulunduğunu ve bunların bu işi aşikare yaptığını dile getiren birçok vatandaş, bu sorunu yetkililer çözmeyecekse bundan rahatsız olanlar mı çözsün sorusunu sorarak, toplumda kargaşanın olmaması için bir an önce Belediye ve Polis teşkilatının bu sorunu çözmesi gerektiğini dile getirdiler.

Konuyla ilgili daha önce yaptığımız haberin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sorun çözülmemiş, aksine artmış olduğunu gördük.

Konuyla ilgili 08 Haziran 2013 Cumartesi günü yayınladığımız haber:

Of'ta Araçların Egzoz ve Yüksek Sesli Müzik Gürültüsü, birçok kişiyi isyan noktasına getirdi.

Of'ta vatandaşlarımızın gündelik hayatlarındaki önemli sorunları arasında yer alan, şehir içindeki araçların egzoz ve sesli müzik gürültüsü, birçok kişiye, "yeter artık" dedirttirdi. Esnaf ve sokaktaki vatandaşların birçoğu, araçlardan gelen gürültüden dolayı gerek çocuklarının olumsuz etkilenmesi, gerekse kendilerinin rahatsız olmalarından şikayetçi durumda.

Ezan vaktinde dahi yüksek sesli müzik dinleyerek cami önünden geçen ve namaz kılmakta olan cemaate karşı saygısızlık yapan araçlar, camii cemaatinin de tepkisini çekiyor.

"Of gibi maneviyatı yüksek bir ilçede, bu durum vicdanları rahatsız etmektedir" diyen birçok vatandaş, gençlerimizin daha anlayışlı olmaları ve çevrelerini bu şekilde rahatsız etmemeleri gerektiğini dile getirdi. Özellikle ara sokaklara girip yüksek sesle müzik sesi çıkartan araçlardan rahatsız olduklarını, söyleyen vatandaşlar, bu durumun bir an önce yetkililer tarafından çözülmesini talep ettiler.

Rahatsız olan vatandaşlar, özellikle yaz aylarına girdiğimiz şu dönmelerde, bu tür sorunların artması ve gerekli tedbirlerin alınmamasının ise düşündürücü olduğunu ifade ettiler. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.07.2015 03:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmed turan 2015-07-10 15:33:26

kavşak ve köprü giriş çıkışlarında sinyal kullanılmaması, egzos ve müzik sesleri, tehlikeli araç kullanılması... ve hepsinin yanında kanun tanımazlık ,kabadayılık bikaç kişiye okkalı kesilecek cezanın herkese ders olacağını gösteriyor

Avatar
Abdullah AKSOY 2015-08-15 10:22:31

S.A Aynen katılıyorum. Bu insanlık hak ve hukuku tanımaz kişilere kim dur diyecek.Etkli ve yetkililer görevlerini yapmayınca toplumda mafya ve terör otomatikmen oluşuyor. Çünkü tabiat boşluk kabul etmez, yetkiller boşluk bıraktı mı o boşluğu bir ayarsızlar gurubu doldurur. Ummadığınız yerden de patlamalar başlar. PKK terörü de bu tür boş bırakmaların ürünüdür. Zamanında insan hak ve hukuku ve dini güzel eğitim verilse idi o insanlara bugün bu sonuç ortaya çıkmazdı.Zararın neresinden dönülse kardır anlayışıyla herkesi her sahada göreve çağırıyorum,Enkazın altında kalmya ramak kalmıştır, el atılmalı ve yerel bazdan toplumsal baza kadar her basit gibi zannedilen soruna el atarak huzurlu bir of huzurlu bir ülke ve huzurlu bir dünya da buluşmak umuduyla sağlıklı ve salih bir hayat diliyorum rabbimden.

banner90